Volleybalsters Bourgondië Dames 1 F. Hutjens

Volleybalsters Bourgondië nog steeds ongeslagen na de winterstop

12 januari 2020 om 15:28 Volleybal Deel je nieuws

Wijk bij Duurstede, 11 januari 2020. Na een korte winterstop begon koploper Bourgondië Dames 1, 2020 met een ware thriller. De volleybalsters van Bourgondië moesten gelijk vol aan de bak tegen hun naaste belager Taurus Dames 3.

De eerste set startte Hans van Dijk (coach/trainer) met zijn basisspeelsters: Joeke van Laar, Dian Rosengarten, Julia de Langen, Daniëlle Nijmeijer, Tirzah Reimert en Jildou de Boer. De dames begonnen de wedstrijd ietwat gespannen en liepen tegen een kleine achterstand aan. Gelukkig wisten zij dit al snel om te buigen naar een solide voorsprong. De eerste set werd dan ook gewonnen met 25-19.

In de tweede set werd het spelniveau van de eerste set doorgetrokken. Met een hoge servicedruk en mooi aanvallend spel werd ook deze set met 25-19 gewonnen.

Met een 2-0 voorsprong in sets bracht van Dijk een frisse middenspeelster in, Christine van Lunteren. Mede door een aantal wissels wist Taurus steeds meer grip te krijgen op de aanvalsdruk van Bourgondië. Aan het einde van de set keek Bourgondië tegen een kleine achterstand aan. Van Dijk greep in en bracht nieuwe speelsters in het veld, Jiske Kootstra en Renske Holleeder. De set verliep gelijk op en pas bij een stand van 30-28 moest Taurus zich gewonnen geven.

Door de winst in de derde set was de buit binnen. Bourgondië leek minder scherp in de vierde set. Hierdoor keken de dames al snel tegen een achterstand aan. Van Dijk probeert met zijn laatste wissel, Laura Scholman de set nog te kantelen in het voordeel van Bourgondië. Dit lukt helaas niet, maar de wedstrijd eindigt in een 3-1 overwinning.

Door te winnen van de nummer twee in de poule versterkt Bourgondië haar koppositie. Bourgondië staat nu zes punten los en is op koers voor promotie naar de eerste klasse.

Auteur: Jildou de Boer