Filmhuis Calypso Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

6 maart 2018 om 10:03 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Mildred Hayes (Frances McDormand) is een moeder die rouwt om haar vermoorde dochter. Ze geeft de lokale sheriff (Woody Harrelson) de schuld ervan dat de zaak nog niet is opgelost. Ze besluit om drie provocerende billboards langs de weg te zetten om de gemeenschap wakker te schudden. Maar niemand wil aan de gruwelijke misdaad herinnerd worden. Er ontstaat een bittere strijd tussen de koppige moeder en het racistische politiekorps, waarbij geen van beide wil toegeven aan de ander.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri is een pikzwarte komedie van de Ierse provocateur Martin McDonagh (In Bruges). De film schetst een tot op het bod verdeeld Amerika. Racisme, seksisme en ongelijkheid zijn maar een paar van de thema's die op venijnige manier worden aangesneden. Een film met een boodschap, maar vooral een film met veel vlotte humor en tegendraadse karakters. Vooral Frances McDormand (Fargo) speelt een Oscarwaardige rol als sterke vrouw die vecht tegen onrecht. De film won de Golden Globe voor beste film.

Donderdag 15 maart om 20.00 uur. Kaarten à € 7,50 (t/m 21 jaar € 5,00) zijn verkrijgbaar bij Van Ginkel Muziek, bij de VVV, via kaartverkoop@calypsotheater.nl of aan de kassa van het theater (vanaf een uur voor de voorstelling).

advertentie
advertentie