Laat je godsbeelden achter je, Welmoed Vlieger over Eckhart

9 januari 2020 om 12:47 Religie Deel je nieuws

Welmoed Vlieger gaat op zondagochtend 19 januari met ons op zoek naar het antwoord op de vraag: Waar laat God zich vinden? Welmoed bestudeerde daarvoor het leven en denken van Meister Eckhart (1260-1328). Deze Dominicaanse monnik, theoloog en filosoof biedt daar een mystiek èn origineel antwoord op: ‘in de grond van onze eigen ziel’.  Daar komt het niet vanzelf.  Eerst moeten we innerlijk leeg en ontvankelijk zijn.  Eckhart noemt dat ‘leeg van jezelf en van alle dingen’. Dat betekent ook vrij van je ontwikkelde godsbeelden. 

 

Welke levenshouding?

Welmoed Vlieger gaat in haar lezing na welke levenshouding Eckhart voor ogen heeft. En ze gaat met ons na hoe wij de levenshouding van Eckhart kunnen vertalen naar ons eigen leven en ons doen en laten.

 

Voor wie, waar en wanneer

Iedereen is welkom 

Werkhofgemeenschap in Samaya

Hollendewagenweg 20

3985 SG Werkhoven

19 januari 2020, 10.00 uur

Graag ontvangen we een vrijwillige bijdrage

 

*Welmoed Vlieger (1976) studeerde Wetenschap van Godsdienst & Levensbeschouwing en Wijsbegeerte waarin zij zich specialiseerde in het leven en denken van Meister Eckhart. Zij werkt aan een proefschrift over innerlijkheid en politiek aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en is daarnaast columniste bij dagblad Trouw.

advertentie
advertentie