Wim (Reinaerde), Peter (PPC), Rutger (Reinaerde) en Ruud (Stadsbrouwerij De Dikke)
Wim (Reinaerde), Peter (PPC), Rutger (Reinaerde) en Ruud (Stadsbrouwerij De Dikke) Ali van Vemde

Proost! Op de Wijkse samenwerking: 1100 kratjes bier

5 januari 2020 om 07:39 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Wat zijn ze druk geweest bij Reinaerde Arbeidscentum Vos. Een ploeg enthousiaste medewerkers heeft, in opdracht van Stadsbrouwerij De Dikke, maar liefst 1100 kistjes gemaakt met een gebrandmerkte tekst en in ieder kistje vijf flesjes bier plus een glas. Met daarbij de noten van de Wijkse notenwinkel een prachtig kerstpakket dat door PPC werd verspreid onder de relaties. Iedereen is supertrots!

Ali van Vemde

Sinds enige tijd is Reinaerde Arbeidscentrum Vos gevestigd in het Feuniksgebouw aan het Walplantsoen. Een prachtige locatie, want de klanten zitten letterlijk om de hoek. Een van deze opdrachtgevers is Stadsbrouwerij De Dikke. Iedere maandag gaan ze in ploegjes van drie of vier man hier aan het werk met het afvullen van de flesjes en het etiketteren. Ook het opstapelen op de vrachtauto hoort daar bij. Een pittige klus, maar de mannen doen het met heel veel plezier. Of, zoals ze zelf enthousiast zeggen; "Dit is echt werk!"

LOKAAL Net voor Kerst bracht Ruud Muis van de Stadsbrouwerij een bezoek aan Reinaerde Vos om hen te bedanken voor het harde werken. Ruud: "De opzet van onze brouwerij is altijd geweest samen te werken met lokale partners. In april is De Dikke officieel geopend en we kunnen wel zeggen dat onze opzet is geslaagd. Veel bedrijven hebben ons gesponsord, onder andere met de vloer en een koffiemachine. We werken samen met de horeca, maar ook met de middenstand, zoals bijvoorbeeld de kaaswinkel en de notenwinkel. En nu ook met Reinaerde. Nu komen dingen samen." Een dag per week wordt er gebrouwen. De flessen worden semi-automatisch per zes tegelijk gevuld. Er zijn 25 vrijwilligers die enthousiast helpen. "Dat is precies wat we voor ogen hadden," vertelt Ruud. "Dit is alleen mogelijk met de belangeloze inzet van iedereen. Het is onze hobby en dat moet ook zo blijven. We brouwen steeds meer soorten speciaalbier. We zijn super blij met nu ook de hulp van Reinaerde." Maar ook Reinaerde is er blij mee. Begeleider Marja: "Voor ons is het ideaal om het werk om de hoek te hebben. Zo kunnen ze er zelf naar toe lopen en tussen de middag hier hun boterham komen eten. We zouden heel graag meer van deze werkzaamheden willen doen voor Wijkse ondernemers uit de binnenstad."

KERSTPAKKETTEN De afgelopen tijd was er een bijzondere opdracht voor Reinaerde. Op verzoek van PPC (Plinten & Profielen Centrale) moesten 1.100 kratjes worden gevuld. Deze kratjes werden gebrandmerkt met de tekst 'Proost op 2020! van PPC'. Dit gebeurde bij Reinaerde 't Rondeel. Met verschillende biertjes met een glas en bierviltjes werd het krat gevuld. Daar kwamen ook nog nootjes bij van de Wijkse notenwinkel. Peter Klaassen van PPC vertelt dat hij graag Wijk bij Duurstede promoot. "Deze kerstpakketjes zijn door heel Nederland verspreid. Niet alleen werden de pakketjes afgegeven, maar ook het verhaal van onze lokale brouwerij werd erbij verteld. We hebben gekeken bij de brouwerij, zodat we het verhaal kennen en dat enthousiasme kunnen delen. Bij de relaties is het pakket goed ontvangen. We zijn trots op ons stadje en dat willen we laten zien. Zo lunchen we ook graag met relaties bij de Wijkse horeca."

Het 'ons kent ons' gevoel is sterk in Wijk en dat is te merken. Alleen zo kunnen zulke mooie samenwerkingen ontstaan!

advertentie
advertentie