Museum Dorestad in 2021 klaar?
Museum Dorestad in 2021 klaar? Ali van Vemde

Wachten op komst museum

1 januari 2020 om 14:26 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE De mooie plannen liggen klaar, maar wanneer kan nu eindelijk worden gestart met de bouw? Veel mensen maken zich zorgen. Komt het museum op de Markt er wel of komt er van uitstel afstel?

Ali van Vemde

De Historische Kring spreekt begin 2019 haar zorgen uit over het voortbestaan van Museum Dorestad. De opening zou eind 2018 zijn, maar het lijkt op z'n vroegst 2021 te worden. Wethouder Wil Kosterman laat weten dat er geen sprake is van afstel. "Dorestad hoort bij Wijk en bij onze identiteit, we zijn trots op de sporen van onze roemruchte geschiedenis en willen deze behouden en laten zien." Oponthoud is er vooral doordat de eigenaars van het naastgelegen monumentale pand geen toestemming geven voor de uitbouw voor onder meer de lift. Ook vleermuizen die zich hebben genesteld op zolder zorgen voor vertraging.

In juli wordt bekend dat er een voorlopig ontwerp klaar ligt met iets minder ruimte voor het museum. De VVV en het museum kunnen zich vinden in dit ontwerp. Ook het college stemt er mee in en als alles volgens plan verloopt kunnen het museum en de VVV in het najaar van 2021 verhuizen.

De vrijwilligers steken alvast de handen uit de mouwen en beginnen in september met het schoonmaken van de zolder. Zij verheugen zich op de komst van een modern, interactief museum. Om de geschiedenis van Wijk levend te houden zijn op verschillende plaatsen in de binnenstad de Wijkse verhalenvertellers te vinden. Daar zullen we het nog even mee moeten doen!

advertentie
advertentie