Het bestuur van Stichting Natuurspeelweide Cothen
Het bestuur van Stichting Natuurspeelweide Cothen Stichting Natuurspeelweide Cothen

Natuurspeelweide in 2020 open

1 januari 2020 om 07:15 Overig

COTHEN Er is veel gebeurd het afgelopen jaar. Een voorbeeld van een mooi initiatief, waar een groep enthousiaste vrijwilligers, keihard aan werkt, is de Natuurspeelweide. Komend jaar gaat deze open.

Ali van Vemde

Door een schenking van de in 2016 opgeheven Stichting De Speelhoek kon het plan om aan de Ossenwaard een natuurspeelweide te openen worden gerealiseerd. In april werden de plannen bekend gemaakt. Op dit deel van de Ossenwaard zijn drie zorgorganisaties gevestigd: Abrona, de Wijkse Loods en Driestroomhuis Helder. Om tussen deze doelgroepen en de Cothense samenleving ontmoeting te stimuleren, zal het plan hier ten uitvoer worden gebracht. Abrona De Bossewaard heeft voor de komende vijftien jaar een stuk grond beschikbaar gesteld om het plan uit te kunnen voeren.

ONTWERP Aan de Cothense samenleving is gevraagd mee te denken over het ontwerp. Hieruit kwam een prachtig plan voort. Een natuurspeelweide waar kinderen kunnen klimmen, klauteren, hutten kunnen bouwen, bloemen kunnen plukken, in contact komen met dieren en kunnen ontdekken. In juli werd een bezoek aan de notaris gebracht en vanaf die tijd heeft Stichting Natuurspeelweide Cothen een bestuur, bestaande uit Robert Schriek, Annemarie Scherpenzeel en Gilbert Wennekes. De speel- en ontmoetingsplek die de mogelijkheid biedt om elkaar dichtbij huis, school en zorgvoorzieningen te ontmoeten is weer een stapje dichterbij. Zonder de nodige sponsors is het uitvoeren van dit project natuurlijk niet mogelijk. Met hun hulp en de toezegging van donaties van de Gemeente Wijk bij Duurstede blijkt het haalbaar.

EN NU Begin december werd bekend dat de gemeente de omgevingsvergunning heeft afgegeven. Voor de enthousiaste vrijwilligers eigenlijk te laat, want het liefst waren ze al na de zomervakantie begonnen met de grondwerkzaamheden. Ze kunnen niet wachten om aan de slag te gaan met het egaliseren van het terrein, een wilgen hut en wilgen tunnels te bouwen en het speelbosje prik- en stekelstruikenvrij te maken. Het streven is om de natuurspeelweide op 10 juni (landelijke buitenspeeldag) feestelijk te openen.

advertentie
advertentie