Gezond en vitaal ouder worden nu bij Stichting Binding
Gezond en vitaal ouder worden nu bij Stichting Binding Ali van Vemde

'Gezond en vitaal ouder worden' nu bij Stichting Binding

29 december 2019 om 13:50 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Met een korte toespraak door buurtsportcoach Tobias Wijnmaalen is vrijdag 20 december de Sport & Spelgroep overgedragen van Stichting Wijksport aan Stichting Binding.

Ali van Vemde

De afgelopen maanden zijn in samenwerking met de gemeenten vitaliteitstesten georganiseerd in Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede. Uit deze testen is een groep enthousiaste ouderen aan de slag gegaan met Sport & Spel. In zijn toespraak noemde de buurtsportcoach Evert, de coördinator van de 55+ fit groep en Teunie die met enthousiasme de groep les geeft. Voor de sporters verandert er niet veel, behalve dat ze een kwartier langer mogen sporten.

Er wordt les gegeven in twee groepen: op vrijdagmiddag van 14.15 tot 15.30 uur en van 15.45 tot 17.00 uur. Naast het actief bezig zijn is het sociale aspect erg belangrijk. Er hebben zich inmiddels leuke groepjes gevormd, die naast het samen sporten ook andere activiteiten hebben opgezet, bijvoorbeeld tuinieren. "Het is veel meer dan alleen maar sporten," vertelt Teunie. "Het is een gezellige groep waarmee we na het sporten nog even gezellig een kopje koffie drinken in de kantine van de korfbalvereniging. Dat is minstens zo belangrijk."

Ook meedoen? Aanmelden kan via Stichting Binding, maar u mag ook gerust een keertje komen kijken op Sportpark Mariënhoeve.

advertentie
advertentie