Ik vraag me af ... waarom jaagt men bewoners de stuipen op het lijf?

28 december 2019 om 13:04 Wonen Deel je nieuws

Ik vraag me af, of een professionele rechercheur van de Politie niet (meer) in staat is om de "typische handtekening" van een inbreker. of een inbraakbende te kunnen herkennen. Landelijke dagbladen meldden onlangs "Een serie inbraken in Wijk bij Duurstede".

Het lijkt mij zèlfs onwaarschijnlijk, dat ook een normale politieagent niet herkent of de (poging tot) inbraak door een zich vervelende kwaaijongen of een gespecialiseeerde bende werd gedaan, vooral wanneer er al 12 of meer aangiftes binnen korte tijd zijn gedaan. Wordt er soms geen sporenonderzoek meer gedaan, of is een melding zoals onderstaandook eerder routinewerk en realiseert zich de persinformantie (ook automatisch) niet, dat hij/zij met dit soort berichten bewoners de stuipen op het lijf kan jagen?

Ik heb het aan de Politie gevraagd ... maar krijg geen antwoord hierop. Misschien kan de plaatselijke correspondent van de publicerende kranten als filter bij dit soort on-genuanceerde persberichten, eerst beter om de details vragen?

________________________________________________

Inbraakgolf in Wijk bij Duurstede: ‘Wees alert en meld verdachte situaties’

Inbrekers zijn actief in Wijk bij Duurstede. De politie Wijk bij Duurstede meldt dat er twaalf inbraken of pogingen daartoe hebben plaatsgevonden in enkele weken in huizen in de wijken De Geer, De Horden en Noorderwaard.

De politie vermoedt dat er sprake is van één dader of dadergroep.

AD - Plaatselijke correspondent WvA  23-12-19, 08:44

_________________________________________________

 

advertentie
advertentie