Concert Grote kerk

29 december 2019 om 08:51 Muziek

WIJK BIJ DUURSTEDE Op zondagmiddag 5 januari zal het eerste concert van 2020 in de zondagmiddagserie van de Stichting Concerten Grote Kerk weer plaatsvinden. Ditmaal zullen organist Jaap Stork en trompettist Boni Rietveld een feestelijk programma spelen, waarmee de toon voor 2020 weer gezet zal worden.

Jaap Stork studeerde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Willem Brons (piano) en Evaristos Glassner en Bernard Bartelink (orgel). Hij behaalde de einddiploma's solospel op beide instrumenten in 1974, respectievelijk 1978 en heeft een omvangrijke solopraktijk als pianist en organist, veelal in romantische literatuur.

Rietveld studeerde in 1976 af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag op trompet en harp. Vervolgens pakte hij in Leiden zijn onderbroken studie Geneeskunde weer op, die hij in 1978 afrondde. Na een aantal jaar werkzaam te zijn geweest als orthopedisch chirurg bij het Nederlands Dans Theater in Den Haag, bood HMC (toen Westeinde Ziekenhuis) hem in 1993 de kans om het Medisch Centrum voor Dansers en Musici (MCDM) op te richten. In bijna 25 jaar tijd zag hij daar duizenden dansers en musici met blessures langskomen, uit alle hoeken van het land.

Het duo zal een programma spelen met muziek van o.a.: Bach, Händel, Boyce, en Clarke.

Het concert begint om 16:00 uur en is vrij toegankelijk. Wel zal er na afloop een collecte gehouden worden ter bestrijding van de gemaakte kosten.

advertentie
advertentie