De onderscheiding voor Harry van Impelen, de bloemen voor zijn vrouw Wil
De onderscheiding voor Harry van Impelen, de bloemen voor zijn vrouw Wil Ali van Vemde

Koninklijke onderscheiding voor Harry van Impelen

25 december 2019 om 10:45 Overig

COTHEN Maandagavond heeft locoburgemeester Wil Kosterman een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer H.P.M. van Impelen (Harry) uit Cothen. Deze bijzondere gelegenheid vond plaats in het Dorpshuis, tijdens een kerstborrel, georganiseerd door het bestuur van het Dorpshuis.

RUIM 33 JAREN VRIJWILLIGE INZET VOOR DE COTHENSE SAMENLEVING Harry van Impelen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de bijhorende versierselen uitgereikt vanwege zijn langdurige, intensieve en belangeloze inzet voor de Cothense samenleving in het algemeen en voor de kwetsbare medemens in het bijzonder.

Ruim 33 jaren zet de heer Van Impelen zich in voor het lokale verenigingsleven en voor participatie van kwetsbare ouderen. Hij wordt getypeerd als een belangenbehartiger in hart en nieren. Ruim 20 jaren zat hij in het bestuur van de plaatselijke afdeling van de vakbond CNV. In de jaren tachtig en negentig was hij raadslid voor het CDA en aanspreekpunt voor zaken op gebied van welzijn en zorg. Hij droeg er mede toe bij, dat Cothen na de gemeentelijke herindeling goed werd vertegenwoordigd in het bestuur van de nieuwe gemeente. Als lid van de Raad van Toezicht Woningbouwstichting Cothen, zette de heer Van Impelen zich actief in voor de behartiging van huurdersbelangen. Ruim zes jaren is hij bestuurlijk actief bij de Stichting Welzijn Ouderen Cothen, vanaf 2015 als voorzitter. Hij is de drijvende kracht achter de organisatie van allerlei sociale culturele activiteiten voor minder valide en eenzame mensen uit de gemeenschap.

MULTIFUNCTIONELE INZET VOOR DORPSHUIS COTHEN EN HET VERENIGINGSLEVEN Harry van Impelen is vanaf 2014 bestuurslid van Stichting Dorpshuis Cothen. Hij neemt allerlei initiatieven om verenigingen en groepen mensen te ontvangen: zo startte hij onder andere een biljartclub. Het Dorpshuis heeft een verbindende functie in Cothen. De heer van Impelen draagt het belang van deze ontmoetingsplek op enthousiaste wijze uit. Waar nodig verleent hij allerhande technische hulp en is hij contactpersoon voor zaken rondom veiligheid en beheer. Hij draagt het verenigingsleven een warm hart toe. Zowel bij de voetbalvereniging als bij de carnavalsvereniging konden mensen altijd een beroep doen op zijn inzet. Zijn persoonlijke verdiensten zijn gebaseerd op een grote maatschappelijke betrokkenheid en een groot sociaal hart.

advertentie
advertentie