Kerstfeest bij Mazijk de Petanque.
Kerstfeest bij Mazijk de Petanque. Dirk van der Leer

Mazijk de Pétanque viert dubbel Kerst.

20 december 2019 om 16:31 Overig Deel je nieuws

De dagen worden allengs korter en de feestdagen naderen, bij Jeu de Boules club Mazijk de Pétanque uit Wijk bij Duurstede redenen om een dubbel kerstfeest te vieren. 

Twee toernooien zijn er gespeeld, op 11 december het interne Kersttoernooi, alleen voor leden van de club, en op 18 december het open Kersttoernooi. Voor dit laatste kon iedere petanque speler met een  wedstrijdlicentie zich inschrijven. 

Voor het interne toernooi van 11 december hadden zich 28 leden gemeld, net geen volle bak maar wel heel gezellig. In drie voorgelote partijen werd er individueel om de eer gestreden en uiteindelijk ging John Dirksen ermee strijken, 3 gewonnen partijen en een positief punten saldo van niet minder dan 27 punten. 

Op het open kersttoernooi van 18 december hadden zich 34 spelers verdeeld over 17 koppels ingeschreven. Aangezien onze binnen accommodatie op sportpark Mariënhoeven maar 8 banen telt hebben we koppel nummer 17 moeten teleurstellen. 

Na het spelen van twee voorrondes is het deelnemersveld op basis van de resultaten verdeeld in een A en een B poule. In de poules werd in drie partijen uitgemaakt wie er met de prijzen naar huis mocht. 

In de A poule waren dat Henk Veldhuizen en Hennie Ansems van Les Taxateurs uit Culemborg.  In de B poule gingen Janske Bokhoven en Hans van Barneveld van Les Sabots uit Veenendaal met de prijzen aan de haal.

De wedstrijdcommissie van JBC Mazijk de Pétanque kan tevreden terug kijken op twee mooie toernooien. 

advertentie
advertentie