Ab Donker

SVL 1 - WNC 1

15 december 2019 om 10:19 Voetbal Deel je nieuws

Zaterdag 14 december2019

Het werd een wedstrijd waarvan verwacht mocht worden, gezien de stand op de ranglijst en de ervaring van vorige week, dat het weer geen makkie zou worden. En dat bleek ook zo te zijn. Bovendien is WNC een tegenstander waar SVL altijd moeite mee heeft, zo won het vorig jaar weliswaar met een krappe 1-0 thuis, maar werd er uit met 0-2 verloren.

Het belang van deze wedstrijd was wel dat SVL moest zorgen aansluiting met de bovenste te houden. Het miste Paul Emons, de vaste keeper, door een onterechte rode kaart in de vorige wedstrijd.

SVL begon enthousiast wat in de 7de minuut tot een kans leidde doordat Willem Baaij het via een soloactie probeerde. WNC daarentegen kwam eveneens met soms gevaarlijke acties dichtbij een score.

In de 15de was het weer de beurt aan SVL om met het drietal Willem Baaij, Ali Alkan en Dennis van de Weerd een doelgerichte aanval op te zetten die echter in schoonheid smoorde.

Vijf minuten later lukte het Alex van Eem, na weer een vlugge aanval, de 1-0 te scoren.

Die vreugde was van korte duur want in 22ste minuut wist WNC de stand weer gelijk te trekken: 1-1. En het moet gezegd worden, het was op dat moment de wat beter voetballend e ploeg.

Het was jammer dat Alex van Eem in de 26ste minuut rakelings over schoot.

De tweede helft was nog maar nauwelijks begonnen toen SVL weer op een voorsprong kwam; na een lange run langs iedereen uit Waardenburg bereikte Bart Bruijne de achterlijn en verdween de bal van zijn voet direct in het doel: 2-1 dus.

In de 55ste minuut kreeg Willem Baaij een gele kaart en vier minuten daarna kreeg WNC een vrije trap na een foutje van Gerwin Loef de keeper, die van zeventien meter ingeschoten werd en was de voorsprong weer verdampt: 2-2.

Maar de koek was nog niet op, na hevig aandringen van WNC waar SVL de handen vol aan had ontstond er in 65ste minuut een hoekschop voor SVL die door Ali Kan in een streep in het doel verdween. Hij moet gedacht hebben wat Bart kan, kan Ali Kan ook: 3-2.

In de laatste vijfentwintig minuten was het hollen en stilstaan voor beide ploegen en kon het kwartje aan beide kanten nog vallen.

Het was niet alleen voetballen tegen elkaar maar ook tegen de stormachtige wind en de regen.

Uiteindelijk viel het kwartje aan de voor ons verkeerde kant en werd het 3-3,

enigszins met medewerking van een SVL-er.

In de laatste spannende minuten bleef het ondanks slordig spel van SVL bij een gelijkspel.

Bart Bruijne kreeg helaas nog een rode kaart, jammer. Eerder kreeg ook  Jens van Doorn al een gele.

Aad van den Berg wisselde Jeff van der Bult nog voor Mitchel de Vaal voor meer aanvallend vermogen, maar dat baatte niet meer.

Een wedstrijd waarvan je dankzij het slechte weer en ondanks het spel niet warm werd.

Maar weer met dank aan de concurrentie kan SVL zijn 5de plek behouden.

Volgend jaar gaan we verder. Te beginnen uit tegen Kloetinge de koploper om er weer in te komen.

We nemen na afloop de stand van zaken even door met Walter Cremers, sinds lange tijd aanvoerder van het team. Als wij hem vertellen dat dit terecht is omdat hij de meest constante voetballer is, wordt hij nog net verlegen, maar vindt het wel fijn te horen.

Eerst over de zojuist gespeelde wedstrijd: Walter: “Wij waren slordig en onzuiver terwijl WNC vooral in de eerste helft beter voetbalde. Het leek vaak of wij in balbezit zenuwachtig werden en het niet goed af konden maken.

Wij begonnen wel sterk aan de tweede helft met ook nog een snelle goal, maar  konden het een tijd lang goed dicht houden. Jammer dat het niet helemaal gelukt is. Misschien is dit gelijke spel het hoogst haalbare geweest, maar we hadden op meer gerekend.”

“Wat zou jij willen zeggen over deze hele eerste helft van dit seizoen?”

“Laat ik eerst benadrukken dat we een goed team hebben, in alle opzichten.

We hebben een brede selectie, maar hebben ook te maken gehad met veel blessures en schorsingen. Onze doelstelling was om deze eerste helft af te sluiten met 20 punten wat helaas niet gehaald is, we komen er drie te kort.

Door te veel onnodig verloren wedstrijden werkt dat frustrerend, vooral omdat je beter voetbalt en toch verliest.”

“We wensen jou en de anderen fijne feestdagen toe en een ‘leerzaam’ verblijf in Spanje.”

“Bedankt en hetzelfde.” (Dat moet dan alleen voor de feestdagen geweest zijn).