Bijeenkomst over brusjes voor ouders van kinderen met ASS

2 maart 2018 om 09:24 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Hoe heb je als ouder aandacht voor de andere kinderen binnen je gezin? Wat betekent het om 'brusje' te zijn?

Tijdens deze bijeenkomst gaan we met elkaar in gesprek over dit onderwerp. We leren van elkaars ervaringen en tips en trucs worden gedeeld. Speciale gast deze avond zal zijn Estelle de Hingh kindercoach: "Kinderen met een bijzondere broer of zus (brusjes), kunnen het moeilijk vinden op een gezonde manier aandacht te vragen en zichzelf te laten zien. Ze passen zich aan, cijferen zichzelf weg en willen vooral niet tot last zijn. Ook proberen ze vaak de zorgen van hun ouders over te nemen. Het kan ook dat ze juist met "vervelend" gedrag de aandacht proberen af te dwingen. Ze voelen zich vaak schuldig om het "waarom hij/zij wel en ik niet". Schuldig om de schaamte om broer of zus. Als Kindercoach ben ik iemand die samen met jullie een positieve beweging in gang zet."

Iedereen die geïnteresseerd is om deze bijeenkomst bij te wonen, is van harte uitgenodigd. De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 9 maart van 19.00 uur tot 21.00 uur. Locatie: Stichting Binding, Steenstraat 4A, Wijk bij Duurstede. Deelname is gratis, wel graag aanmelden via mantelzorg@stichting-binding.nl. Heeft u concrete vragen dan kunt u deze ter voorbereiding aan ons mailen.

De werkgroep ASS Wijk bij Duurstede is een initiatief van ouders van kinderen met ASS. Doel van deze werkgroep is door middel van groepsbijeenkomsten ouders herkenning en erkenning te geven in de zorg voor hun kinderen. Tijdens de groepsbijeenkomsten wordt er informatie en advies op een laagdrempelige manier met elkaar uitgewisseld.

advertentie
advertentie