Carbid schieten gebeurt steeds vaker met grotere containers dan een melkbus
Carbid schieten gebeurt steeds vaker met grotere containers dan een melkbus ARC_IMAGE

Gemeente gaat carbid schieten aan banden leggen

18 december 2019 om 17:02 Politiek

WIJK BIJ DUURSTEDE PCG diende een motie in om het carbid schieten op oudjaarsdag goed te regelen. Jan-Dirk de Bruin (PCG) : ,,Wij zouden graag zien dat locaties worden aangewezen, het tijdstip wordt bepaald, en dat omschreven wordt welk materiaal wordt gebruikt. We doen dat uit overwegingen van veiligheid.”

door Kuun Jenniskens

Wethouder Hans Marchal (PCG) gaf aan dat bij de gemeente klachten binnenkomen omdat het carbid schieten steeds grotere vormen aanneemt: ,,Het gebeurt niet meer alleen met melkbussen en voetballen, maar gaat steeds vaker gepaard met grote bussen en containers waar je zelfs in kunt staan. Er wordt dan niet met een bal geschoten, maar met een deksel. Daarom stel ik voor om in de APV op te nemen dat dit niet in de bebouwde kom mag, en alleen op bepaalde plekken in het buitengebied. Dit om veiligheid te bieden aan onze inwoners.”

De gemeenteraad kwam hierop tot de conclusie dat het in dit geval goed is dat de gemeente hier kaders voor opstelt, en stemde daarom voor de motie. Deze nieuwe regels gaan in 2020 in.

advertentie
advertentie