Een 2e plaats voor het EHBO team doven en slechthorenden
Een 2e plaats voor het EHBO team doven en slechthorenden EHBO Cothen

2e van Nederland met Nationale Vaardigheidsproeven

16 december 2019 om 10:18 Overig

COTHEN Op 23 november is het EHBO Team voor Doven en Slechthorenden uit Cothen tweede van Nederland geworden met Nationale Vaardigheidsproeven (NVP). Een mooi resultaat.

De twee beste teams uit iedere provincie streden tegen elkaar om de beste Hulpverleners van Nederland te worden. Helaas lukt het niet alle provincies om teams af te vaardigen, maar met 12 teams werd op een gezellige manier de strijd aangegaan.

Het thema van dit jaar was Sinterklaas. In school De Baander in Amersfoort waren 11 ongevalssituaties opgezet en was een theorie lokaal. Alle 12 boxen moesten worden doorlopen en de slachtoffers moesten zo goed mogelijk worden geholpen. Met drie hulpverleners in een team en soms wel vijf slachtoffers is dat best moeilijk. Letsels die aan bod kwamen waren bijvoorbeeld een elektriciteitsongeval, metaalsplinters in het oog, chemische verbranding, spijker door de hand, vijf minuten reanimeren, snij- en zaagverwondingen, verstikking, bijtwonden en vestikking, botbreuken en verstuikingen.

Het EHBO Team doven en slechthorenden is supertrots op de behaalde tweede plaats. Daarnaast was het een heel gezellige dag!

Een prachtige tweede plaats bij de Nationale Vaardigheidsproeven
advertentie
advertentie