Kleinkunstduo Carlie Spruijt en Eva Opperman
Kleinkunstduo Carlie Spruijt en Eva Opperman Jaap Reedijk

Spruijt en Opperman voor De Hond Kan De Was Doen

25 november 2019 om 14:27 Dieren

WIJK BIJ DUURSTEDE Vrijdag 6 december komt het Kleinkunstduo Spruijt en Opperman in Theater Calypso. Carlie Spruijt en Eva Opperman reizen dit jaar met hun theatervoorstelling HEIMWEEËN (try-out) door Nederland. Komende maand staan ze in Calypso! Bijzonder, want voor Stichting De Hond Kan De Was Doen maakten zij eerder dit jaar een mooi lied, een ode aan alle assistentiehonden in Nederland met de titel: 'Het allermooiste in mijn bestaan, is jouw leven liefde geven'.

"Onvoorstelbaar belangrijk." Dat was de reactie van Carlie Spruijt en Eva Opperman toen ze over het werk van Stichting De Hond Kan De Was Doen hoorden. Het greep het kleinkunstduo uit Delft e.o. aan en inspireerde hen tot het schrijven van een lied over Assistentiehond Butler. Een ode aan alle assistentiehonden in Nederland.

"Zo is het maar net," vindt ook Philip Korff de Gidts, voorzitter van de Stichting De Hond Kan De Was Doen. Deze stichting financiert de opleiding van een assistentiehond als eigen middelen niet toereikend zijn of als instanties als de gemeente of de zorgverzekeraar niet voldoende middelen ter beschikking willen stellen. Assistentiehond word je niet zomaar. Daarvoor is 1,5 jaar training en begeleiding nodig door gecertificeerde hulphondenscholen. Een kostbare aangelegenheid.

Spruijt en Opperman treden 6 december op met hun programma HEIMWEEËN waarin zij op een leuke manier over de jeugd van tegenwoordig 'die baden in luxe' een muzikaal cabaret maakten. Een try-out! Aanvang 20.30 uur.

ER ZIJN NOG KAARTEN Na afloop van de voorstelling zal de opname in beeld en geluid plaatsvinden van het Hulphondenlied wat Charlie en Eva voor Butler gemaakt hebben. Dan kan het komend jaar ingezet worden door de Stichting DHKDWD.

advertentie
advertentie