Deelnemers training Verbonden Buurt
Deelnemers training Verbonden Buurt Ben Blom

Verbonden Buurt is gestart en reikt de eerste twaalf certificaten uit

24 november 2019 om 16:31 Maatschappelijk Deel je nieuws

Verbonden Buurt is  gestart en reikt de eerste twaalf certificaten uit 

Initiatiefnemer Eric Harmsen en projectleider Gerda van Berkel hebben de eerste twaalf certificaten uitgereikt. Het initiatief Verbonden Buurt is in onze gemeente ontwikkeld om in Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede inwoners te helpen die zich eenzaam voelen of actiever deel willen nemen aan de Wijkse samenleving. Verbonden Buurt wil daartoe zeven burenteams met betrokken inwoners ondersteunen. De eerste twaalf mensen hebben de voor dit doel ontwikkelde training met succes doorlopen. In drie modules zijn de deelnemers getraind in de uitvoering van het concept Verbonden Buurt. Deze modules omvatten zowel de theorie als praktische oefeningen met acteur. De vierde avond is besteed aan onderlinge begeleiding, registratie en zijn aanvullende gereedschappen besproken.

Ondersteuning

De ondersteuning door de burenteams is afhankelijk van de behoefte van de inwoner. Omdat ieder mens en iedere situatie uniek is, zal ook de ondersteuning telkens weer maatwerk zijn.

De maatschappij verandert snel en we worden steeds ouder. Het lijkt soms dat mensen steeds minder tijd voor elkaar hebben. Verbonden Buurt wil inwoners helpen om nieuwe contacten op te bouwen waar die in de loop der tijd vaak ongemerkt af zijn genomen of de omstandigheden hiertoe hebben geleid. Het initiatief richt zich op alle inwoners, ongeacht leeftijd of achtergrond.

Aanmelden

Mocht u behoefte hebben aan een gesprek met een lid van het wijkteam, dan kunt u contact opnemen met Stichting Binding 0343-473075 of projectleider Gerda van Berkel verbondenbuurt@stichting-binding.nl

Nieuwe burenteams

In januari start een nieuwe training voor nieuwe burenteams. In deze training worden de vrijwilligers in vier avonden getraind om buurtgenoten te ondersteunen naar een actievere rol in de Wijkse samenleving. Je doet dit vanuit een gezellig en betrokken team waarbij je je eigen wijk en haar inwoners beter leert kennen. Na de opleiding word je begeleid door de professionals van Stichting Binding en heb je periodiek overleg met collega’s uit andere delen van onze gemeente. Wil je meer weten, neem dan contact op met projectleider Gerda van Berkel verbondenbuurt@stichting-binding.nl.

advertentie
advertentie