Kamerkoor Cantiago
Kamerkoor Cantiago niet bekend

Choral Evensong met Kamerkoor Cantiago

21 november 2019 om 21:11 Muziek Deel je nieuws

Op zondagmiddag 1 december zal er in het kader van het inauguratiefestival rondom het Harrison & Harrison orgel weer een Choral Evensong worden gehouden in de Grote Kerk van Wijk bij Duurstede.

Een Choral Evensong is een grotendeels gezongen avondgebed waarbij muziek een belangrijke rol speelt.

Het kamerkoor Cantiago onder leiding van Herman Mussche zal voor de muzikale invulling zorgen, begeleid op orgel door Pim Schipper. Liturg tijdens deze viering is ds. Jan Offringa.

Kamerkoor Cantiago, opgericht in 2008, is een jong en enthousiast koor met ongeveer 25 zangers, gelieerd aan de Jacobikerk in Utrecht. De naam Cantiago verwijst naar het Latijnse woord voor zingen (cantare) en naar Santiago de Compostella.

Het symbool van de bedevaart naar deze Spaanse stad is de sint-jakobsschelp. Deze schelp dankt zijn naam aan de apostel Jacobus, wiens graf zich naar men zegt in Santiago bevindt en naar wie ook de Jacobikerk genoemd is.

Tijdens de viering zal er muziek klinken uit diverse tijdsperiodes. Zo zijn het Magnificat & Nunc dimittis recent gecomponeerd door de Rotterdamse organist Hayo Boerema. Naast koorzang bent u van harte uitgenodigd om met een aantal hymns mee te zingen.

De Choral Evensong begint om 16:00 uur en is vrij toegankelijk. Na afloop zal er wel een collecte zijn, ter bestrijding van de onkosten.

advertentie
advertentie