De tuin van De Werkschuit wordt aangepakt.
De tuin van De Werkschuit wordt aangepakt. Marieke de Kruif

Groene vingers én sportief!

27 februari 2018 om 15:30 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Snoeien, schoffelen en onkruid wieden. Openbare basisschool De Werkschuit gaat tijdens NLDoet op zaterdag 10 maart flink aan de slag met haar binnentuin. De tuin wordt helemaal opgeknapt om er leerlingen les te geven én om met hen in de tuin aan de slag te gaan. Extra groene vingers zijn die dag van harte welkom.

De tuin rondom de school is inmiddels flink aangepakt. Dankzij een ouder die hovenier is, ziet het er weer tiptop uit, vertelt schooldirecteur a.i. Peter Donatz. "Nu willen we de binnentuin aanpakken. Een prachtige, grote tuin en de absolute trots van onze school. Maar momenteel helaas verwilderd."

Dat gaat veranderen. "De tuin gaat weer een cruciale rol spelen", zegt Donatz. "We gaan er les geven én kinderen kunnen er zelf aan de slag. De lessen kunnen over de natuur gaan, maar we kunnen er ook tekenlessen geven of de insectentoren bekijken."

CHOCOLADEMELKKOEIEN Leerlingen laten tuinieren vindt Donatz heel waardevol. "Zelf zaaien en oogsten, groenten laten groeien, hoe mooi is dat? We willen kinderen respect voor de natuur meegeven. Hoe verbouw je groenten? Waarom is een aardappel niet gekleurd en groente groen? En komt chocomel niet van bruine koeien?"

Door de tuin te onderhouden, leren kinderen bovendien eigenaarschap te voelen, verantwoordelijkheid te dragen. "We hopen dat het echt gaat voelen als 'onze tuin', een tuin die je netjes houdt."

LEF De Werkschuit wil nadrukkelijk iets extra's bieden. Donatz: "Rekenen, taal en begrijpend lezen zijn prima op orde. We tonen nu lef en willen verder kijken, meer doen. Op creatief gebied, maar ook zeker met de tuin als letterlijk middelpunt. Daaraan kunnen we veel ophangen. Zoals misschien kooklessen in onze grote keuken. En bewegen. We gaan voor 'groen en sportief'."

Meehelpen? Mail naar info@obsdewerkschuit.nl

advertentie
advertentie