Sinterklaas op de hometrainer
Sinterklaas op de hometrainer Ali van Vemde

Sportieve Sinterklaas

17 november 2019 om 10:00 Overig

LANGBROEK Na de landelijke intocht in Apeldoorn vond Sinterklaas al direct de tijd om naar Langbroek te komen. Ieder jaar weten Sinterklaas en de Pieten weer te verrassen. Soms komen ze in een auto of een kar, maar nu zat Sinterklaas op een hometrainer. Helemaal van deze tijd!

Na een rondrit door het dorp kwam Sinterklaas met zijn gevolg aan op het Prinsenplein. Hier werd hij verwelkomd door waarnemend burgemeester Albertine van Vliet. Al snel werd duidelijk dat Sinterklaas erg bezig is met zijn gezondheid. En dat moet natuurlijk ook wel, want het zijn drukke tijden. De Pieten waren iets minder sportief. Toen Sinterklaas bij het Dorpshuis aankwam, stond er een tractor in de weg. Sint vroeg de Pieten die even weg te halen, maar dat lukte nog niet zo gemakkelijk!

Maar natuurlijk moesten ook alle kinderen worden begroet. Na de toezegging van Sinterklaas dat iedereen zijn of haar schoentje mocht zetten, ging het feest binnen verder. Voor de jongere kinderen in de grote zaal van het Dorpshuis, voor de oudere kinderen bij de Piet de Springerschool.

De waarnemend burgemeester begroet Sinterklaas
De Pieten proberen de tractor te verplaatsen
Zoals altijd zorgde Excelsior voor de muzikale begeleiding
advertentie
advertentie