Spelletjes ter ere van 40 jaar KV Viking
Spelletjes ter ere van 40 jaar KV Viking Ali van Vemde

40 jaar Korfbalvereniging Viking

13 november 2019 om 10:19 Korfbal

WIJK BIJ DUURSTEDE Op 7 november 1979 is korfbalvereniging Viking opgericht. Nu, 40 jaar later, is het nog steeds een bruisende, jonge vereniging. Afgelopen zaterdag werd het gevierd in de korfbalhal en in de kantine.

Miny Brochard is al 39 jaar een zeer actief lid van de vereniging. "Toen we in Wijk bij Duurstede kwamen wonen, ben ik direct lid geworden. En dat ben ik nog steeds met heel veel plezier." De feestelijke dag begon met spelletjes voor de kinderen vanaf 4 jaar. In de middag werden er wedstrijden gespeeld. 's Avonds volgde een gezellig feest. Zowel leden als oud-leden waren welkom bij de verschillende activiteiten.

"Onze vereniging telt zo'n 150 leden," vertelt Miny, "maar dat mogen er nog wel meer worden." Het begon met één seniorenteam in een tot kantine omgebouwde kleedkamer. Er werd gespeeld op een grasveld, in de winter op een gravelveld. De thuiswedstrijden werden eerst in Odijk en Culemborg gespeeld. Toen de Hordenhal kwam werden daar de wedstrijden gespeeld. In 1985 kreeg de vereniging haar eigen clubgebouw op Sportcomplex Mariënhoeve. In 1998 kwam de gecombineerde tennis/korfbalhal. Aan de hal is een nieuwe kantine gebouwd. Plezier in de sport staat centraal, maar ook wordt geprobeerd goede sportieve prestaties te leveren. Voor de jongste korfballertjes is er de Kangoeroe Klup.

Een gezellige spelletjesochtend bij KV Viking
advertentie
advertentie