Naar de voorstelling over Annie M.G. Schmidt in de Flint
Naar de voorstelling over Annie M.G. Schmidt in de Flint De Zonnebloem

600 Zonnebloemers genieten van liedjes van Annie M.G.. Schmidt in de Flint Amersfoort

4 november 2019 om 14:40 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Op donderdag 31 oktober kwamen 600 deelnemers en vrijwilligers van de Zonnebloem uit de regio Rijn & Heuvel1 (Kromme Rijngebied en Utrechtse Heuvelrug) voor een theatervoorstelling naar in de Flint in Amersfoort.

De voorstelling werd opgevoerd door een huiselijke theater met zang, dans en conférences geënt op het repertoire van Annie M.G. Schmidt. De zaal werd meegenomen naar de vijftiger en zestiger jaren. Liedjes werden niet alleen gezongen, maar ook gespeeld in prachtige kostuums, net als in een musical. Afgewisseld met conférences en verhalen gingen de toeschouwers op in de rijke, humoristische fantasie van de schrijfster.

De deelnemers genoten van de feestelijke middag. 'Vele meezingliedjes van vijftig, zestig jaar terug (…)', zei een deelneemster, 'ik had een mooie en fijne middag.'.

Tijdens de pauze sprak de burgemeester van Amersfoort, de heer L.M.M. (Lucas) Bolsius, de jarige 'Zonnebloemers' toe: 'In die tijd belden we bij de buren om TV te kijken en te genieten van het fuchsialied.'.

De afdelingen Cothen en Langboek waren met 47 gasten en 13 vrijwilligers aanwezig. Afdeling Wijk bij Duurstede  was met 23 deelnemers en 10 vrijwilligers aanwezig.

Deze verjaardagmiddag voor 600 deelnemers van De Zonnebloem werd mogelijk gemaakt door vrijwilligers van De Zonnebloem, een docent van het Futura College (school voor praktijkonderwijs) te Woerden én sponsoring van het Elise Mathildefonds, PCI Caritas PJ XXIII (De Krommerijnstreek), Koninklijke BAM, Geld voor elkaar, BOVAG, de Rabobank, PCI Caritas St. Maarten (Driebergen, Zeist, Maarn), Vegro en een bijdrage van De Zonnebloem Regio Rijn & Heuvel.

De Zonnebloem is voor mensen met een lichamelijke beperking. Met De Zonnebloem kan meer dan je denkt!

advertentie
advertentie