Hans van der Mispel
Hans van der Mispel Hans van der Mispel

Hans van der Mispel genomineerd bij BoekGoud

28 februari 2018 om 07:25 lokaal

COTHEN Begin vorig jaar kwam het eerste boek uit van Hans van der Mispel. Een spannend boek voor jongeren, maar ook voor volwassenen, over 'Grietje met de lange arm' die de wateren in het dorp onveilig maakt. Het bleek een succes. Het boek is goed verkocht in de regio en velen hebben het met plezier, en herkenning, gelezen. Inmiddels is ook zijn tweede boek, de dichtbundel 'Tussen licht en donker' verschenen.

Ali van Vemde

Met het boek 'Grietje met de lange arm' is Hans van der Mispel genrewinnaar geworden voor de verkiezing van Boekgoud. Nu dingt hij mee naar de titel overall winnaar en daarvoor is de hulp nodig van het lezend publiek. Tot en met 10 maart kan iedereen zijn/haar stem uitbrengen via http://www.boekgoud.nl/stemmen/7224 Het zou natuurlijk heel mooi zijn als deze Cothense schrijver de overall winnaar gaat worden.

CREATIVITEIT BENUTTEN Boekgoud wil schrijvers stimuleren om volop hun creativiteit te benutten, te ontwikkelen en te laten zien. Zo kunnen zij het plezier ervaren dat met het schrijven samengaat. De publieksprijs is de prijs van het lezende publiek. Het geeft hen de mogelijkheid om te bepalen welke boeken uit 2017 zij het beste vinden. De eerste stemronde heeft inmiddels plaatsgevonden en dit heeft geresulteerd in 24 genrewinnaars, waaronder Hans van der Mispel. Nu volgt de tweede ronde waarin de genrewinnaars strijden voor de overall titel. Deze ronde loopt tot 11 maart. Naast deze prijs heeft de vakjury negen auteurs in drie verschillende categorieën genomineerd.

GRIETJE MET DE LANGE ARM Het boek waarmee Hans van der Mispel (1958) is genomineerd speelt zich af in Cothen. Het is een spannend verhaal, bedoeld voor de iets oudere kinderen, maar ook is gebleken dat veel volwassenen het met veel plezier hebben gelezen. Als kind werd Hans vroeger gewaarschuwd om uit de buurt van de Kromme Rijn te blijven. Een kinderboek hierover schrijven, dat was al heel lang zijn plan, maar het duurde nog een poos voordat het er van kwam. Veel Cothenaren herkennen de plekken in het dorp waarover geschreven wordt, zoals de Brink, de verschillende straatnamen en het café. Om kinderen bij het water weg te houden, waarschuwden veel ouders hun kinderen voor een monster dat zich in de Kromme Rijn schuil zou houden. Het boek laat zich dan ook lezen als een spannend verhaal met dieren die zomaar verdwijnen in het water, maar ook kinderen. Grietje trekt alles wat dicht bij het water komt de diepte in. Een groep inwoners besluit tot actie over te gaan en wil jacht maken op Grietje met de lange arm. Maar er zijn natuurlijk ook mensen die niet willen dat het monster wordt gevangen en die plannen dwarsbomen.

Het succes van dit spannende boek is een mooi debuut als schrijver voor Hans van der Mispel. Zeker de bekroning met de titel 'genrewinnaar van Boekgoud' is een mooi compliment. Het zou dan ook prachtig zijn als hij ook de titel overall publieksprijs hieraan kan toevoegen. Hans vraagt dan ook alle mensen die zijn boek met plezier hebben gelezen, te stemmen voor 11 maart!

Genomineerd voor BoekGoud
advertentie
advertentie