De gemeente wil eenoudergezinnen met financiële problemen bereiken
De gemeente wil eenoudergezinnen met financiële problemen bereiken Hans en Lidy Fotografie

Campagne voor eenoudergezinnen

2 november 2019 om 09:46 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Geldfit is eind oktober gestart met een campagne binnen de gemeente Wijk bij Duurstede. Deze campagne is specifiek gericht op het vinden en bereiken van eenoudergezinnen met een risico op financiële problemen. Bij de campagne wordt verwezen naar de test op de website Geldfit.nl. Mensen ontvangen na het invullen van de test praktische tips voor hun financiële situatie.

Uit recent onderzoek blijkt dat er in Nederland ruim een half miljoen eenoudergezinnen zijn. Daarvan zijn 87% vrouwen die alleen voor de kinderen zorgen. De gemeente Wijk bij Duurstede kiest er daarom voor om op deze doelgroep te focussen in de campagne van Geldfit. De meeste eenoudergezinnen zijn ontstaan door bijvoorbeeld een scheiding van de ouders.Bij deze doelgroep leidt o.a. een laag inkomen vaak sneller tot een risico op financiële problemen omdat er weinig financiële reserves zijn. Nathalie Eilander, projectleider bij Geldfit: "Door juist deze mensen te benaderen om een check op Geldfit te doen, een soort financiële APK, willen we ervoor zorgen dat zij op tijd de juiste adviezen krijgen en zo dreigende financiële problemen kunnen voorkomen."

SAMENWERKING De campagne is een initiatief van Stichting Grip op de Knip, uitgevoerd door Geldfit. Wethouder Willem Joustra over deze samenwerking: "Het hebben van financiële problemen is slopend. Ook in Wijk bij Duurstede zijn er huishoudens die het hoofd moeilijk boven water houden. Belastingverhogingen zoals energieheffingen en btw maken het leven duurder. Vooral eenoudergezinnen dreigen schulden op te bouwen."

De Geldfit campagne van de gemeente helpt mensen hun situatie beter in te schatten. Kijk voor meer informatie op Geldfit.nl

advertentie
advertentie