Groep 6 van De Regenboog
Groep 6 van De Regenboog Stichting Wijksport

Na Sjors Sportief nu Try Out voor middelbare scholieren

29 oktober 2019 om 10:30 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Met de start van Try Out kunnen nu ook leerlingen van ReviusWijk gebruik maken van het sportieve en culturele aanbod in de gemeente. Maandag 28 oktober zijn op de basisscholen de boekjes Sjors Sportief en Sjors Creatief uitgedeeld, later op de dag volgden de flyers van Try Out op het ReviusWijk.

Ali van Vemde

TRY OUT Buurtsportcoach Giel-Jan Wittenberg bezocht ReviusWijk en hield een promotiepraatje. Daarna kregen de leerlingen de flyer overhandigd met het aanbod aan kennismakingsactiviteiten. Het is een divers aanbod. Van vechtsporten tot denksporten, van dans tot fitness en van pianospelen tot schietsport. Via try-out.nu kan worden ingeschreven. Naast de flyer worden leerlingen en ouders per mail door de school op de hoogte gebracht van het project. Inschrijven kan vanaf 30 oktober. Maartje van der Kroef van ReviusWijk is blij met Try Out. "Het is een mooie samenwerking met de gemeente en Stichting Wijksport. De leerlingen moeten fit zijn en door Try Out kunnen leerlingen hun talenten op sport- en cultuurgebied verkennen. Dat is een mooie balans tussen schoolwerk en privé."

MOOISTE TEKENING Sjors Sportief en Creatief is al een succes en krijgt dit jaar een vervolg. Een extra feestelijk tintje was er op De Regenboog, waar Yara Khoffi uit groep 6 van De Regenboog in het zonnetje werd gezet omdat zij de mooiste Sjors tekening maakte voor het boekje.

20% WORDT LID VAN VERENIGING Met Sjors Sportief/Creatief en nu ook Try-Out kunnen leerlingen van het basisonderwijs en voortgezet onderwijs op een laagdrempelige manier kennismaken met verschillende sporten en creatieve activiteiten. Vorig jaar namen 43 sport- en cultuuraanbieders uit de gemeente hieraan deel. Gemiddeld waren er 30 aanmeldingen per vereniging. Na een evaluatie van Stichting Wijksport bleek dat er gemiddeld 20 % van de deelnemers aan de kennismakingsmomenten lid zijn geworden van een vereniging. Een mooi resultaat. Sportverenigingen en cultuuraanbieders vergroten hun bekendheid en jongeren kunnen eens een andere sport proberen.

Giel-Jan Wittenberg van Wijksport vertelt over Try Out
advertentie
advertentie