Filmhuis Calypso Bar Bahar

25 februari 2018 om 15:31 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE De kettingrokende en moderne Laila, overdag advocate en 's nachts een feestbeest, deelt in Tel Aviv een appartement met haar lesbische vriendin Salma, die de kost verdient als barkeeper en dj. Er is nog een kamer over en die wordt vergeven aan Nour, een hoofddoekdragend moslimmeisje dat IT-wetenschappen studeert. Al snel ontpopt zij zich als een even vrijgevochten geest. Hun leefstijl ontmoet de nodige weerstand, vooral van potentiële liefdespartners en Nour's verloofde.

Voor sommigen zal deze eerste lange film van de Palestijns-Israëlische regisseur Maysaloun Hamoud een ware eyeopener zijn. De film biedt een heel andere kijk op het Midden-Oosten dan verwacht. Hamoud, die zelf het wervelende scenario schreef, portretteert vrouwen niet als afgezonderde, aan de man onderworpen objecten, maar juist als sterke, seksueel actieve en vooral onafhankelijke personen. Deze Palestijnse variant van Sex and the City is internationaal heel goed ontvangen, getuige het grote aantal prijzen dat de film tot nu toe heeft gewonnen.

Dinsdag 6 maart om 20.00 uur. Kaarten à € 7,50 (t/m 21 jaar € 5,00) zijn verkrijgbaar bij Van Ginkel Muziek, bij de VVV, via kaartverkoop@calypsotheater.nl of aan de kassa van het theater (vanaf een uur voor de voorstelling).

advertentie
advertentie