Afbeelding
Ab Donker

GRC-14 1 - SVL 1

27 oktober 2019 om 13:45 Voetbal Deel je nieuws

LANGBROEK SVL speelde afgelopen zaterdag uit tegen GRC-14 te Giessen uitslag 1-1. Met deze uitslag kan SVL zeker niet tevreden zijn, SVL was de eerste helft de betere ploeg en verdiende om een voorsprong te komen. Vooral in de eerste helft werd er kans op kans voor het doel gebracht maar het lukte niet om de bal in het doel te schieten bij GRC-14, die met geluk SVL van een doelpunt af hielden. Maar toch kwam GRC-14 voor de rust onverdiend op een voorsprong, 1-0. En gezien de tweede helft moet je wel tevreden zijn met de uitslag 1-1, gezien de tweede gele kaart voor Jorrit Fiegen die van het veld moest en aan de eind van de wedstrijd werd Ali Alkan eerst met geel en daarna met rood van het veld gestuurd. De rode kaart van Ali Alkan was wel overdreven van de scheidsrechter omdat hij de scheidsrechter waarheid vertelde voor het afkeuren van een handsbal in het strafgebied bij GRC-14. Maar al met al werd door Rik van Leeuwen het gelijke spel bepaald, met een vrije kopbal bracht hij de stand gelijk 1-1.

In de eerste 15e minuten waren er al zeker drie mogelijkheden geweest om een voorsprong te nemen. Voor het doel van GRC-14 werd er in 20e minuut hands gemaakt in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter liet gewoon doorspelen. Bij een aanval kwam de spits van GRC_14 in 27e minuut door verdediging van SVL en werd door Gerwin Loef, de keeper, buiten de lijnen neergehaald niet met opzet, maar het werd een penalty en de speler van GRZ-14 moest geblesseerd het veld verlaten. De eerste genomen penalty werd gestopt door Gerwin Loef maar volgens de scheidsrechter was er bewogen dus overnemen en die werd wel ingeschoten en stond GRC-14 met 1-0 voor. In de 35e minuut schoot Ali Alkan op het doel, maar zijn harde schot werd gestopt door de keeper. In de 40e minuut werd de bal voor gebracht door Jens van Doorn naar Ali Alkan maar deze schoot maar rakelings langs het doel. Net voor de rust had Walter Cremers haast gelijk gemaakt maar de keeper van GRC-14 onderschepte het schot. De rust ging in met de stand 1-0 voor GRC 14. Na de rust kwam SVL ongewijzigd het veld weer in. In de 59e minuut kreeg Jorrit Fiegen geel voor overtreding. Rik van Leeuwen maakte gelijk met een kopbal uit een voorzet van Ali Alkan. De 75e minuut schoot Alex van Eem maar rakelings over het doel. De 76e minuut werd Jorrit Fiegen met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd. In de 77e minuut werd Willem Baaij gewisseld en kwam Selcuk Albayrak het veld in. De 43e minuut werd Ali Alkan van het veld gestuurd met geel en daarna een rode kaart wegens commentaar tegen de scheidsrechter. En zo ging SVL met een punt naar Langbroek. Komende zaterdag speelt SVL thuis tegen LRC uit Leerdam aanvang 14.30 uur.

Opstelling: Gerwin Loef, Jeff van der Bult, Dennis van de Weerd, Rik van Leeuwen, Rob van Eem, Ali Alkan, Walter Cremers, Jorrit Fiegen, Alex van Eem, Willem Baaij (Selcuk Albayrak), Jens van Doorn.