Gezocht: Vrijwillige Contactpersoon en Administratieve Ondersteuner Ouderenbezoek 77+

21 oktober 2019 om 14:50 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Binnen het vrijwilligerswerk is er plek voor een vrijwillige contactpersoon en administratieve ondersteuner voor het Ouderenbezoek. De huidige coördinator heeft met veel plezier en betrokkenheid dit vrijwilligerswerk de afgelopen tien jaar gedaan. De vrijwilliger heeft aangegeven bij voorkeur zelf voor de warme overdracht richting de nieuwe vrijwilliger te willen zorgdragen. 

Voor de functie word je de contactpersoon voor een aantal vrijwilligers, die speciaal opgeleid zijn om zelfstandig 77+ wonende ouderen te informeren over tal van zaken. Naast het bijhouden van de foldervoorraad voor de bezoeken waak je ook over het proces, zodat de juiste groep op het juiste moment benaderd wordt. Je bent ook de spil die de vrijwilligers en de professional 4x per jaar samen brengt, waarin samen geëvalueerd en nieuwtjes besproken worden. Een actieve meedenkrol in de processen zit er zeker in voor de nieuwe vrijwilliger.

Vanuit de gemeente worden de 77+ senioren per brief benaderd en geven zelf aan of zij bezoek willen van de vrijwilligers. Deze aanvragen, (herhaal)bezoeken, en het bijhouden van wijzigingen in het bestand, worden door de ondersteuner in een database gezet. Naast de administratieve vaardigheden (Excel en bijhouden database) zijn de contacten met de bezoek vrijwilligers plezierig. Hiervoor is een werkplek op kantoor geregeld met de bijbehorende voorzieningen (computer met bestanden).

Vind je het leuk en zinvol om administratief en als contactpersoon je in te zetten voor het ouderenbezoek? Stuur dan een email naar info@wijkhelpt.nl; Er wordt dan contact met je opgenomen voor een informatieve afspraak. De huidige tijdsbesteding is 2 tot 3 uur in de week.

advertentie
advertentie