Gooien met 'sneeuwballen' bij Sport & Spel
Gooien met 'sneeuwballen' bij Sport & Spel Ali van Vemde

Sportief begin van de herfstvakantie

22 oktober 2019 om 09:12 Recreatie

WIJK BIJ DUURSTEDE Zo'n 65 kinderen namen op de eerste dag van de herfstvakantie deel aan de Wijkse Spelen. Terwijl het buiten regende, was het in de sporthallen op Sportpark Mariënhoeve gezellig druk. De Wijkse Spelen is een onderdeel van de 'Voel Jij Je Lekker Tour' en wordt door Stichting Wijksport georganiseerd. Ditmaal voor de zevende keer.

Ali van Vemde

Bij de Wijkse Spelen kunnen kinderen in de basisschoolleeftijd inschrijven voor verschillende sporten. Ditmaal waren dit: karate (Shiai-jo), hockey (Dorsteti), dans, badminton (Ricochet) en sport & spel. De kinderen geven de sporten van hun keuze door en kunnen drie sporten beoefenen. Na drie kwartier wordt gewisseld en gaan ze door naar een volgende sport. Buurtsportcoach Giel-Jan Wittenberg is erg blij met de medewerking van de sportaanbieders: "Zonder de inzet van sportaanbieders kan de Wijkse Spelen niet bestaan. De basisschoolkinderen kunnen lekker 2,25 uur bewegen en de sportaanbieders kunnen laten zien wat zij te bieden hebben; het mes snijdt dus aan twee kanten."

Een leuke manier om lekker sportief te beginnen aan de vakantie. En sporten is natuurlijk hartstikke goed voor je! De volgende  Wijkse Spelen vindt plaats op maandag 24 februari in de voorjaarsvakantie. 

Karate bij Shiai-jo
Hockey (Dorsteti) dit keer binnen vanwege de regen
Dans bij MBition
Badminton (Ricochet)
advertentie
advertentie