Filmhuis Calypso Sofia

22 oktober 2019 om 08:52 Film

WIJK BIJ DUURSTEDE De twintigjarige Marokkaanse Sofia is zwanger, maar ze ontkent haar toestand. Tot in de keuken van haar ouderlijk huis plots haar vliezen breken. Haar nicht Lena brengt haar naar het ziekenhuis, maar daar stuiten ze op problemen: in Marokko is seks buiten het huwelijk strafbaar. Een bevallende vrouw kan pas in het ziekenhuis worden toegelaten wanneer er een man is die het ongeboren kind erkent. Om geholpen te worden, de eer van haar familie te redden én uit de gevangenis te blijven moet ze de vader van haar kind opsporen en zo snel mogelijk met hem trouwen.

In een kalme, onopgesmukte stijl onthult regisseur Meryem Benm'Barek stukje bij beetje de omvang van de sociale krachten die Sofia verdrukken. Klassenverschillen, geschreven en ongeschreven regels, hypocrisie en machtsmisbruik spelen allemaal een rol in dit zelfverzekerde speelfilmdebuut, waarin Sofia meester probeert te blijven over de situatie, met verstrekkende gevolgen.

Dinsdag 29 oktober om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Van Ginkel Muziek, via kaartverkoop@calypsotheater.nl of aan de kassa van het theater (vanaf een uur voor de voorstelling).

advertentie
advertentie