Onder de molen door
Onder de molen door Ali van Vemde

Wijkse Dijkenloop; een schitterende dag

15 oktober 2019 om 11:09 Activiteiten

WIJK BIJ DUURSTEDE Met ruim 350 deelnemers was de Wijkse Dijkenloop een succes. Zelfs een internationaal succes met een groep van zo'n 50 deelnemers uit België. Zondagmiddag werden de lopers met bussen naar de startplekken in Amerongen en bij Gravenbol gebracht. Het weer was prachtig, al was het zwaar lopen in de wind.

Ali van Vemde

Overal langs de route werden de lopers aangemoedigd. Bij de molen werden zij verrast door zes percussionisten van Concordia die hen Wijk binnentrokken. Op de Markt was de finish en ontvingen de lopers een prachtige medaille met de kleuren van Wijk bij Duurstede. Hier was ook aandacht voor het goede doel van deze dag, Stichting De Hond Kan De Was Doen.

Er waren maar liefst twee parcoursrecords op de 5 km en veel persoonlijke records. Bij de 5 km mannen werd Marc Cinjee uit Zeist eerste, gevolgd door Jeroen Lamers (Mavo Doorn) en Jeroen van Barneveld uit Vianen. Bij de vrouwen won Carlien Harms uit Wijk bij Duurstede, tweede werd Dienke Vos uit Maartensdijk en Jolien van Vliet uit Wijk werd derde. Bij de 10 km won Ad Sluijter uit Maarsbergen bij de mannen. Tweede werd Daan Briedé uit Doorn en Jeroen Schaap uit Maarn werd derde. Bij de vrouwen won Wieke Wagemaker uit Wijk bij Duurstede op deze afstand, gevolgd door Tanja Nijboer uit Zeist en Jolien Heijman uit Utrecht.

Volgend jaar is er weer een Wijkse Dijkenloop, dan op 11 oktober.

In gesprek met winnaar Ad Sluijter
Samen over de finish
Een medaille voor de lopers
Over de dijk
De Belgen goed herkenbaar in rood wit blauw
De laatste meters
De Hond Kan De Was Doen
Een muzikaal welkom van Concordia
De snelste 10 km loper in 35.25
advertentie
advertentie