Filmhuis Calypso Ballon

17 oktober 2019 om 08:26 Film

WIJK BIJ DUURSTEDE Het is 1979 en in de toenmalige Duitse Democratische Republiek verlangen twee families naar vrijheid en een betere toekomst. Ze bedenken een gewaagd plan om met een zelfgemaakte luchtballon naar het Westen te vluchten. In het geheim bouwen de twee een luchtballon, waarmee ze hun acht familieleden over de grens willen vliegen. Wanneer een eerste poging mislukt, komt niet alleen hun ontsnappingsplan in gevaar. In een race tegen de klok proberen ze opnieuw de gevaarlijke oversteek te maken.

Ballon is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, een van de meest spectaculaire ontsnappingen in de geschiedenis. Regisseur Michael Bully Herbig is vooral bekend van flauwe komedies maar weet met deze spannende thriller de kijker op het puntje van de stoel te houden. Van 1961 tot 1989 werden 75.000 Oost-Duitsers gearresteerd omdat ze naar het Westen wilden vluchten. Maar liefst 800 verloren hun leven aan de grens.

Donderdag 24 oktober om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Van Ginkel Muziek, via kaartverkoop@calypsotheater.nl of aan de kassa van het theater (vanaf een uur voor de voorstelling).

advertentie
advertentie