Sjors Sportief/Creatief
Sjors Sportief/Creatief Stichting Wijksport

Sjors Sportief/Creatief gaat door

14 oktober 2019 om 10:03 Onderwijs

WIJK BIJ DUURSTEDE Vorig jaar is Stichting Wijksport gestart met Sjors Sportief/Creatief. Basisschoolleerlingen krijgen een kleurrijk boekje met daarin een overzichtelijk aanbod van alles wat er in de gemeente te doen is op het gebied van sport en op het gebied van cultuur. Op maandag 28 oktober worden de boekjes voor komend seizoen op de scholen uitgedeeld. De leerkrachten geven in de klas uitleg, waarna de kinderen kunnen inschrijven voor de sport/creatieve activiteit van hun keuze.

Ali van Vemde

Het was even afwachten, maar het is een succes gebleken. Maar liefst 43 sport- en cultuuraanbieders deden mee en dit leverde 1.275 aanmeldingen op. Dit is gemiddeld zo'n 30 per vereniging. Zo'n 20% van de deelnemers aan de kennismakingsmomenten werd ook lid van een vereniging. Een mooi resultaat.

Het grote voordeel van Sjors Sportief/Creatief is dat alle aanbieders van sporten en creatieve activiteiten in een boekje zijn samengebracht. De vrolijk gekleurde uitvoering nodigt uit om te bekijken. Voor verenigingen is het een prettige manier om hun sport onder de aandacht te brengen. De kinderen kunnen verschillende sporten proberen en kijken waar hun talenten liggen. Stichting Wijksport en de gemeente Wijk bij Duurstede willen zoveel mogelijk mensen in de gemeente aan het sporten krijgen. Dan is het natuurlijk goed om daar al op jonge leeftijd mee te beginnen.

Na het succes van Sjors Sportief/Creatief start de gemeente nu ook met Try Out voor middelbare scholieren. Zij horen hier binnenkort meer over. 

advertentie
advertentie