aankondiging presentatie door Kees Vernooy
aankondiging presentatie door Kees Vernooy Janny van Eldik

'Cothense wetenswaardigheden en belangrijke gebeurtenissen' een presentatie van dr. Kees Vernooy, onderwijswetenschapper, vooral op het g

8 oktober 2019 om 17:30 Overig Deel je nieuws

Op dinsdag 8 oktober hield Kees Vernooy een boeiende presentatie voor de gasten van de Zonnebloem en andere geïnteresseerden over de geschiedenis van Cothen. Er waren ongeveer 100 aanwezigen in het Verenigingsgebouw van Excelsior, allemaal mensen die hun eigen geschiedenis hebben en wellicht herkenningspunten zouden tegenkomen.

 

Over de geschiedenis van Cothen is in de afgelopen jaren al veel geschreven en gezegd. Toch zijn er nog de nodige zaken die voor veel mensen nog niet bekend zijn en de moeite waard zijn om er aandacht aan te besteden. Om die reden was er tijdens de presentatie aandacht voor belangrijke, ingrijpende gebeurtenissen waarmee Cothen in de loop der tijd te maken had. Bijvoorbeeld wat weet u van het Cothense Volksgericht? Of: hoe erg was de Spaanse griep? En welke gevolgen had de komst van de katholieke school in 1923? Of: welk Cothens bedrijf kreeg een bijzondere onderscheiding? Maar er zijn ook de nodige interessante wetenswaardigheden, zoals: welke Cothenaar wond zich zo op en viel dood neer, omdat hij met kaarten verloren had; wie werd de ongekroonde koning van Cothen genoemd en waarom? En wist je dat juffrouw Knirim ….? Of: waar komt de familie De Wijkerslooth vandaan? Welke Cothenaar was in 1968 even bekende Nederlander?

Allemaal vragen, die met verve door Kees Vernooy werden beantwoord en werden voorzien van de nodige anekdotes waar hartelijk om werd gelachen!

Het feest der herkenning!

advertentie
advertentie