Ab Donker

SVL - Papendrecht

6 oktober 2019 om 09:52 Voetbal Deel je nieuws

zaterdag 5 oktober

Voor de derde wedstrijd van de competitie was v.v. Papendrecht naar Langbroek gekomen. Een tegenstander die net als SVL ook een wedstrijd had verloren en een wedstrijd had gewonnen. Gelijkwaardig zou je kunnen zeggen, hoewel dat in dit stadium nog moeilijk te zeggen is.

SVL begon fel en in de eerste minuut ontstonden er al wat kansen. Zo ook in de vierde minuut toen Jeff van der Bult uit een vrije trap maar net over kopte.

Niet dat het altijd goed ging want in 8ste minuut werd de bal wat knullig verspeeld en was er een dikke kans voor Papendrecht die echter ook gemist werd.

Na een kwartier werd Papendrecht sterker waardoor het in de 16de minuut weer gevaarlijk doorkwam, maar niet af kond ronden.

In de 17de minuut raakte Selçuk Albayrak geblesseerd doordat de keeper van de tegenstander hem van dichtbij keihard voor zijn raap schoot. Gelukkig kon hij na een paar minuten weer verder.

Dan in de 28ste minuut stak Jorrit Fiegen de bal handig door naar diezelfde Selçuk Albayrak die de 1-0 liet aantekenen.

Het werd steeds meer een vechtwedstrijd in de zin dar er voor elke meter gevochten moest worden. In de 30ste minuut tackelde Jeff van der Bult een tegenstander wat hem op geel kwam te staan.

In de 35ste minuut maakte Papendrecht gelijk. Dat was uit een hoekschop.

Acht minuten later stormde een Papendrechter alleen op de keeper af, maar Rik van Leeuwen wist het gevaar te keren door de man onderuit te halen. Gevolg: geen doelpunt tegen, maar een man minder voor SVL want Rik moest er met rood van af.

Er bleken geen wissels na de rust en SVL ging dus met dezelfde tien verder.

In 49ste minuut kreeg SVL een vrije trap op een kansrijke plek maar Jens van Doorn knalde net over de lat.

Uit een hoekschop van Papendrecht knalde een speler de bal snoeihard op Paul Emons, maar onze keeper wist de bal weg te werken.

In de 59ste minuut was er een opstootje die door de scheidsrechter met voor twee spelers een gele kaart werd beëindigd. Aan de SVL-kant was die voor Rob van Eem.

In de 64ste minuut zette Trainer Aad van den Berg een wissel in: Selçuk Albayrak maakte plaats voor Mitchel de Vaal die vijf minuten later een kostbare mogelijkheid liet liggen om de 2-1 maken. Dat het allemaal nogal over en weer ging bleek twee minuten later toen Papendrecht ook zo’n mogelijkheid liet liggen.

Nog een wissel, Jens van Doorn maakte plaats voor Willem Baaij.

In de voorlaatste minuut stond Mitchel de Vaal alleen voor de keeper van Papendrecht, maar die bleek te winnen. Het bleef dus 1-1 en dat was qua spelbeeld niet de juiste uitslag want SVL had met tien man veel meer kansen dan Papendrecht.

Opstelling: Paul Emons, Rob van Eem, Jeff van der Bult, Rik van Leeuwen (43 minuten), Baer Bruijne, Walter Cremers, Selçuk Albayrak (Mitchel de Vaal), Jorrit Fiegen, Ali Alkan, Alex van Eem en Jens van Doorn (Willem Baaij).

“Bart Bruijne was deze keer de gast aan onze tafel voor een interviewtje.

Hij vond dat ze wedstrijd sterk waren begonnen, maar het daarna wat hadden laten liggen. “Misschien en ongewild toch door het feit dat je dan met 1-0 voor staat. Verder hebben we het echt wel lastig gehad zeker toen we met tien man kwamen te staan. Rob en ik kregen het erg druk toen Rik er niet meer bij was.”

“Ben je tevreden over je eigen spel?” “Ja al weet ik dat het nog beter kan en dat geldt ook voor het hele team, we beginnen al aardig op elkaar ingespeeld te raken wat al blijkt uit het feit dat we weinig hebben weggegeven. Een fantastische groep is het trouwens, waarin we erg goed met elkaar kunnen opschieten”.

“We mogen dus nog veel successen tegemoet zien?” “Zeker weten.”

Hij blijkt een positieve speler te zijn en gelukkig heeft SVL er daar meer van.