Het leugenbankje bij de haven mag blijven staan
Het leugenbankje bij de haven mag blijven staan BDU

Gemeente laat 'leugenbankje' aan de Havenweg voorlopig staan

6 oktober 2019 om 10:51 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE De gemeente laat de overkapping met banken (het 'leugenbankje') voorlopig staan. Deze
staat net buiten de walmuur aan de Havenweg in Wijk bij Duurstede. Dit is het resultaat van een bijeenkomst afgelopen maandag in het Huis van de Gemeente. Daarbij waren vertegenwoordigers van de omwonenden, jongeren, senioren, politie en de gemeente
aanwezig. Er zijn onderlinge afspraken gemaakt om de overlast tegen te gaan.

OVERLAST Deze plek is al lange tijd een bron van overlast. Het ongewenste gedrag van sommige groepen jongeren verstoort de rust en leidde tot onacceptabele situaties. Daarnaast lijdt ook het aanzien van de toegang tot de binnenstad en de Stadshaven eronder. De gemeente had daarom kortgeleden besloten het bankje weg te halen. Nu het bankje blijft, is het belangrijk dat de overlast op en rond het bankje wordt voorkomen. Hierover maakten de verschillende groepen maandag afspraken. Eén van de aanwezigen had al een idee over een ludiek bord waar deze afspraken op staan vermeld. Ook is er gesproken over mogelijke aanpassingen in de openbare ruimte. Bijvoorbeeld maatregelen treffen om de snelheid te beperken op de Havenweg. Of het plaatsen van een grotere afvalbak bij het bankje. De gemeente gaat dit verder onderzoeken. 

WIE GEBRUIKT LEUGENBANKJE? Tijdens het gesprek kwam naar voren dat ook andere groepen op late tijdstippen gebruik maken van het bankje. Deze oudere jongeren waren niet aanwezig bij het gesprek. De gemeente wil samen met de jongerenwerker en politie uitzoeken om welke groepen het gaat en met hen in contact komen.
HOE NU VERDER? Om in de toekomst met z'n allen prettig gebruik te kunnen maken van het 'leugenbankje', trekt de gemeente daarin samen op met politie, jongerenwerk, de jongeren, de senioren en omwonenden. Het is belangrijk om met elkaar de vinger aan de pols te houden de komende tijd.

advertentie
advertentie