Fairtrade stand in De Wijkse Moestuin
Fairtrade stand in De Wijkse Moestuin H van Sprakelaar

Fairtrade in De Wijkse Moestuin

3 oktober 2019 om 21:34 Overig Deel je nieuws

Fairtrade in de Wijkse Moestuin

Zaterdag 28 september vond het Tuinetentje van De Wijkse Moestuin plaats voor oogstaandeelhouders, strippenkaarthouders en vrijwilligers. Met groenten en kruiden uit de moestuin werd een heerlijk menu samengesteld. Tuinder/eigenaar Bea van Sprakelaar gaf aan in haar seizoen overzicht, dat het een goed jaar is geweest voor de Wijkse Moestuin: meer oogstaandeelhouders, meer strippenkaarthouders, meer vrijwilligers, een deugdelijke beregeningsinstallatie.

Eén van de vrijwilligers van De Wijkse Moestuin is ook lid van Werkgroep ´Fairtrade Gemeente´ en zo ontstond het idee om tijdens jaarlijkse etentje van De Wijkse Moestuin aandacht te besteden aan Fairtrade.

Bij lekker eten hoort een lekker glas wijn, een sapje, een biertje, een kopje koffie of thee en een stukje chocola. En waarom dan niet kiezen voor Fairtrade producten? Het mooie is dat veel producten die het Fairtrade keurmerk dragen ook  biologisch gecertificeerd zijn.

Een aantal producten van verschillende merken stond uitgestald in de stand, waar volop geproefd kon worden. Zo viel de wijn van Fairtrade Original zeer in de smaak.

Fairtrade betekent niet alleen een eerlijke prijs voor de producent, maar de producten moeten ook met aandacht voor mens en milieu geproduceerd zijn. Met de fairetradepremie die de producenten op hun producten krijgen, kunnen zij hun bedrijven innoveren en zich verder ontwikkelen en er kunnen scholen en gezondheidszorgcentra voor de hele plaatselijke gemeenschap gerealiseerd worden.

In de Wijkse Moestuin (www.dewijksemoestuin.nl) gaat het ook over eerlijke prijzen en zorg voor mens en milieu door op biologische wijze te telen.

Het assortiment van fairtrade producten is uitgebreid maar het wisselt wel van samenstelling. Dit heeft te maken met de productiecapaciteit, die soms onvoldoende is om te kunnen leveren, en met een beperktere houdbaarheid. Hierdoor zie je niet altijd alle fairtrade producten in de schappen. Ze zijn echter op bestelling wel te verkrijgen bij supermarkt en slijter.

U kunt als particulier heel gemakkelijk uw steentje bijdragen, maar ook uw bedrijf, school, of vereniging kan Fairtrade ambassadeur worden. Kijk voor meer informatie op www.fairetradewijkbijduurstede.nl

advertentie
advertentie