Initiatiefnemers Ria en Patricia
Initiatiefnemers Ria en Patricia Ali van Vemde

De Wijkse Dijkenloop is terug

3 oktober 2019 om 07:31 Atletiek

WIJK BIJ DUURSTEDE Zondag 13 oktober zal de Wijkse Dijkenloop worden gehouden, een uniek hardloopevenement. De prachtige route over de dijk tussen Amerongen en Wijk trok enkele jaren geleden veel deelnemers. Ria Sprang en Patricia Schuur, beide enthousiaste hardlopers, hebben het evenement nieuw leven ingeblazen.

Ali van Vemde

Wat de Dijkenloop zo bijzonder maakt is dat de dijk een middag vrij wordt gemaakt voor de hardlopers. Er zijn twee afstanden, de 5 km die start vanaf De Gravenbol en de 10 km die start bij Kasteel Amerongen. Vanaf 12.30 uur opent het wedstrijdsecretariaat in de gymzaal aan het Walplantsoen. Om 13.30 uur vertrekken de bussen met de lopers naar de startlocaties. De start voor beide afstanden is om 14.00 uur. Rond 15.00 uur zullen de deelnemers dan op de Markt zijn, waar de prijsuitreiking plaats zal vinden. Inmiddels zijn er ruim 100 deelnemers, maar daar kunnen er natuurlijk nog veel meer bij. Zorg dat je er bij bent en schrijf je in via de website www.wijksedijkenloop.nl Hier vind je alle informatie over de loop.

GOEDE DOEL De Stichting Wijkse Dijkenloop heeft zich dit jaar verbonden aan een lokaal goed doel; Stichting De Hond Kan De Was Doen. Ria: "We hopen deze dag een mooi bedrag bij elkaar te krijgen voor deze stichting die fondsen werft voor de opleiding van hulphonden voor mensen met een beperking of chronische ziekte."

advertentie
advertentie