Filmhuis Calypso The Little Comrade

4 oktober 2019 om 08:25 Film

WIJK BIJ DUURSTEDE Het is 1950 en Sovjet-Estland gaat gebukt onder de Stalinistische terreur. Wanneer de moeder van de zesjarige Leelo wordt afgevoerd, zegt ze tegen haar dochter: 'Als je je goed gedraagt, zal ik snel terug zijn'. Deze woorden kan Leelo niet vergeten. Ze doet daarom haar uiterste best om braaf te zijn, maar ondanks alle pogingen doet ze het nooit goed in de ogen van het strenge regime. Diep van binnen groeit bij het kleine meisje de angst dat het haar schuld is dat haar moeder nog steeds niet thuis is.

The Little Comrade geeft een indrukwekkend tijdsbeeld van de jaren vijftig in Sovjet-Estland. De film geeft een uniek perspectief op de communistische repressie, met een fantastisch jong talent in de hoofdrol. Het verhaal is gebaseerd op twee autobiografische romans van Leelo Tungal, een geliefd auteur in Estland. Het feit dat het verhaal echt gebeurd is, maakt de film nog hartverscheurender.

Donderdag 10 oktober om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Van Ginkel Muziek, via kaartverkoop@calypsotheater.nl of aan de kassa van het theater (vanaf een uur voor de voorstelling).

advertentie
advertentie