Groep 6 van start
Groep 6 van start Ali van Vemde

Ruim 800 leerlingen nemen deel aan Mariënhoeve loop

28 september 2019 om 10:59 Activiteiten

WIJK BIJ DUURSTEDE Op vrijdag 27 september werd de 9e editie van de Mariënhoeve loop georganiseerd door stichting Wijksport. In totaal hebben ruim 800 jongens en meisjes van het Revius Lyceum en groep 6, 7 en 8 van de basisscholen uit de gemeente Wijk bij Duurstede aan het jaarlijkse loopevenement deelgenomen.      

PLEZIER EN EIGEN NIVEAU MEEDOEN Dat de kinderen tijdens de loop plezier hebben is voor buurtsportcoach Giel-Jan Wittenberg het allerbelangrijkste: "We organiseren de loop zo dat het voor kinderen leuk is om deel te nemen. Daarom heb ik bij leerkrachten aangegeven dat kinderen waarvoor twee rondjes al een hele prestatie is dit voorafgaand aan de loop konden doorgeven. Hierdoor was het ook mogelijk om twee rondjes te lopen waardoor kinderen op hun eigen niveau mee kunnen doen. De kinderen uit groep 6 lopen met twee rondjes 1.5 km, de kinderen die in groep 7 en 8 lopen met drie rondjes ruim 2 km en de leerlingen van het Revius lopen maar liefst 4.5 km en 6 rondjes om het park. Het is voor de meeste kinderen hard werken en een strijd tegen zichzelf, maar daar worden ze 'sterker' van. Ook ontstaat er meer lichaamsbewustzijn en dat is mooi om te zien en goed voor hun ontwikkeling." Karin van Daily-Fit gaf de kinderen voor de loop een warming up zodat de spieren opgewarmd waren. Na de loop kregen alle kinderen een appel van de Landwinkel De Kersenhut en fruitteler Toon Vernooij uit Cothen, een flesje water van Albert Heijn Steenstraat uit Wijk bij Duurstede. Dankzij de mooie startboog van Aviescentrum Lammers, de loopklok waarop de kinderen hun ronde tijden konden zien en de startnummers (gesponsord door Runnersworld Utrecht) en het publiek dat aanmoedigt, is het voor de kinderen extra leuk om te lopen! Commentator Per Wagemakers informeerde en  enthousiasmeerde het publiek, maar vooral moedigde hij de kinderen aan! Mede dankzij de gemeente Wijk bij Duurstede en alle andere partners is de Mariënhoeve loop een geweldig loop evenement voor alle de kinderen uit de gemeente.      

CLINICS Voor aanvang van de loop hebben de meeste groepen uit het basisonderwijs aan een loopclinic meegedaan welke door buurtsportcoach Giel-Jan is verzorgd.. 

UITSLAGEN Per groep kregen de drie snelste lopers van de meisjes en jongens een beker van WijkNogLeuker, maar zij sponsorde ook de tickets voor de Dijkenloop voor de drie snelste lopers van de meisjes en jongens van groep 8 en de 1e jaar van het Revius. Alle uitslagen zijn terug te vinden op: http://www.startnummerexpress.nl  Uitslag van de top 3 lopers (meisjes/jongens): 

Groep 6 meisjes: 1. Floor Schouten (Windroos) (6.45); 2. Hanna van Kerkhof (De Werkschuit) (7.04); 3. Lieke de Jong (De Regenboog) (7.11)

Groep 6 jongens: 1. Hugo Jongepier (De Horn) (5.53); 2. Ayden Akdeniz (De Horn) (5.54); 3. Wessel Drijver (De Horn) (5.56)

Groep 7 meisjes: 1. Ted Schattel (Windroos) (9:53); 2. Sansabi Marchouhi (De Werkschuit) (10.06); 3. Charlotte de Gier (De Horn) (10:09)

Groep 7 jongens: 1. Ryan Bensalah (De Werkschuit) (8:19); 2. Dex Rijke (De Horn) (8:38); 3. Sem de Ruiter (De Toermalijn) (9:21)

Groep 8 meisjes: 1. Kyra van Schuppen (De Wegwijzer) (10.06); 2. Julliët Rosengarten (Het Anker) (10.09); 3. Renske de Rooij (Het Anker) (10:19)

Groep 8 jongens: 1. Lucha Hengstum (De Toermalijn) (8:14); 2. Finn Beenhacker (De Horn) (8:23); 3. Beau de Ruiter (De Toermalijn) (8:30)

Voor meer informatie over de Marienhoeve loop kan contact worden opgenomen met Wijksport. Dit kan via gieljan@stichtingwijksport.nl of 06 – 33 56 70 36.

De warming-up
Klaar voor de start
advertentie
advertentie