Waardering voor mantelzorgers

29 september 2019 om 09:49 Zorg

WIJK BIJ DUURSTEDE Het is mooi als u als mantelzorger intensief zorgt voor iemand in uw omgeving, bijvoorbeeld een familielid, vriend of buur voor wie uw (onbetaalde) hulp onmisbaar is. Wij, de Gemeente Wijk bij Duurstede en het Steunpunt Mantelzorg van de Stichting Binding, willen u graag waarderen voor wat u doet. Mantelzorg is het onbetaald zorgen voor een familielid, vriend of buur die langdurig ziek, gehandicapt of hulpbehoevend is. En dat voor gemiddeld 8 uur per week en ten minste 3 maanden lang.

Voor deze mantelzorgwaardering is het wel nodig dat degene die de zorg ontvangt in de gemeente Wijk bij Duurstede woont. Daarnaast moeten de mantelzorgers zich elk jaar opnieuw aanmelden voor de waardering. Dat is voor onze administratie. Onze mantelzorgwaardering is een spaartegoed voor de Klantenspaarpas 'Hart van Wijk'. Met dit spaartegoed kunt u bij de aangesloten winkeliers in de gemeente Wijk bij Duurstede allerlei producten kopen. Kijk voor meer informatie over deelnemende winkels op www.klantenspaarpas.nl.

SPECIALE AANDACHT VOOR JONGE MANTELZORGERS Er is speciale aandacht voor jonge mantelzorgers. Dit zijn kinderen en jongeren tot en met 24 jaar die opgroeien met een ouder, broer, zus, opa of oma die langdurig ziek, gehandicapt of hulpbehoevend is. Natuurlijk willen we ook deze mantelzorgers graag erkennen en waarderen. Kent u een jonge mantelzorger, of bent u zelf een mantelzorger en wilt u de mantelzorgwaardering aanvragen? Dan kunt u een formulier ophalen aan de balie bij Loket Wijk. Of u mailt naar mantelzorg@stichting-binding.nl of belt naar Loket Wijk: 0343-473070, dan sturen wij u een formulier op. Aanvragen van de mantelzorgwaardering kan tot 1 november 2019.

Op de Dag van de Mantelzorg zetten we de punten op de KlantenSpaarPas van de mantelzorgers. Nieuwe mantelzorgers krijgen een nieuwe KlantenSpaarPas. Kunt u er niet bij zijn op de Dag van de Mantelzorg? Dan ontvangt u per post een nieuwe KlantenSpaarPas of worden de punten automatisch op uw pas bijgeschreven. Die automatische opwaardering van uw punten wordt pas zichtbaar als u na 11 november 2019 een aankoop doet met uw pas. Kijk voor meer info op https://www.stichting-binding.nl/mantelzorg/mantelzorgdag

advertentie
advertentie