Mantelzorgbijeenkomsten in oktober

3 oktober 2019 om 09:30 Zorg

WIJK BIJ DUURSTEDE Donderdag 10 oktober is er een bijeenkomst voor mantelzorgers van mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel thema vermoeidheid. Mensen met NAH ervaren vaak forse vermoeidheid. Deze vermoeidheid heeft ook een grote invloed op de mantelzorger. "Hij is zo passief, ik zou hem weleens een schop onder zijn kont willen geven", is een uitspraak van een mantelzorger die heel herkenbaar is. Hoe houd je als mantelzorger rekening met de vermoeidheid van iemand met NAH? Saar Jansen, ergotherapeut van Quarijn, met expertise in NAH zal tijdens deze bijeenkomst ingaan op vermoeidheid en de belastbaarheid van iemand met NAH in combinatie met mantelzorg.

Tijd: 19:30 tot 21:00 uur. Locatie: Stichting Binding, Steenstraat 14A, Wijk bij Duurstede. Graag aanmelden via mantelzorg@stichting-binding.nl. of bel naar 0343-473075.

Woensdag 16 oktober: Ontspanning en mindfulness voor mantelzorgers. Hoe zorg je als mantelzorger goed voor jezelf, zodat je de zorg vol kan houden? En hoe kom je als mantelzorger tot rust en ontspanning? Wees welkom op workshop waarin tijd voor jezelf en ontspanning centraal staan. Zittend op de stoel, ondersteund door rustgevende muziek, zal Ans Roest van praktijk 'Mind Me coaching' je laten kennismaken met een paar ontspanningsoefeningen en mindful beleving. Je gaat onder andere ervaren hoe een stukje chocolade smaakt als je het met volle aandacht proeft: een mindful-ervaring om even op adem te komen.

Tijd: 19:30 tot 21:30 uur. Locatie: Binding, Steenstraat 14a, Wijk bij Duurstede. Graag aanmelden via mantelzorg@stichting-binding.nl of bel naar 0343-473075. In deze bijeenkomst is plek voor maximaal 12 deelnemers.

advertentie
advertentie