Afbeelding
Gemeente Wijk bij Duurstede

Judith de Jonge nieuwe gemeentesecretaris Wijk bij Duurstede

24 september 2019 om 16:07 Politiek

WIJK BIJ DUURSTEDE Judith de Jonge is op 24 september 2019 door burgemeester en wethouders van Wijk bij Duurstede benoemd tot de nieuwe gemeentesecretaris en algemeen directeur van de gemeente. Zij volgt Gerben Karssenberg op die begin september vertrok naar de gemeente Doetinchem. De Jonge maakt al ruim een jaar deel uit van de directie.  

Na een zorgvuldige interne procedure besloot  de selectiecommissie unaniem om Judith voor te dragen voor deze benoeming. Met haar ruime ervaring binnen de publieke sector, haar kennis en ervaring van verandertrajecten en haar persoonlijkheid past zij goed in deze functie.

“Voor mij is verbinding essentieel. Verbinding tussen inwoner en gemeente, tussen organisatie en bestuur, verbinding binnen de organisatie en binnen de regio. Hier ligt mijn kracht,” geeft Judith met veel enthousiasme aan. ”Ik ben graag met strategische vraagstukken bezig en kan die ook vertalen naar concrete doelen en resultaten. Ik hou van de dynamiek die het veranderende speelveld van gemeenten met zich meebrengt. En ik sta open voor wat er in de omgeving, bestuurlijk en binnen de organisatie gebeurt.”

Vooralsnog bestaat de directie uit Judith de Jonge en Karolijn van den Heuvel.

advertentie
advertentie