SP steunt petitieactie Henschotermeer gratis.

20 februari 2018 om 12:09 lokaal Deel je nieuws

Door het uiteenvallen van het recreatieschap Midden-Nederland was het lang de vraag wat er ging gebeuren met de gebieden die die organisatie onderhield. Door acties van de SP besloot de Wijkse gemeenteraad jaren geleden dat de Gravenbol weer in Wijkse handen moest komen. Dat is per 1 januari van 2018 dan ook het geval. Het Henschotermeer viel terug aan Landgoed Den Treek, dat vervolgens de eigenaren van het nabijgelegen vakantiepark aantrok als exploitant. ´En die exploitant wil nu hekken er om heen en naast het parkeergeld ook entree gaan heffen. Daar is een petitie tegen gestart en daar doen wij ook aan mee ´, legt de Wijkse SP-fractievoorzitter Jan Oechies uit.

Daar waar de Gravenbol dankzij de SP-motie in de gemeenteraad in lokale handen bleef, viel het Henschotermeer terug in de handen van landgoed Den Treek. Vervolgens is in recreatiepark Vakantiepark de Heigraaf een nieuwe exploitant gevonden.  ´Enkele weken geleden noemde een CDA-Gedeputeerde dat onvermijdelijk. Maar er gaat bij de provincie zo veel geld om. Dan hadden ze hier toch wel wat extra in kunnen stoppen´, vraagt Oechies zich af.

Inmiddels is een grote politieke actie opgezet, waarbij een petitie kan worden ondertekend. Ook de SP-afdelingen uit de omgeving doen hier aan mee. ´Wij ondersteunen deze actie vanuit Wijk. Ook hier vandaan gaan mensen hier wel graag zwemmen, omdat het ondiep en dus veilig voor kinderen is. Juist een dergelijke voorziening moet gratis zijn. Betaald parkeren hier is al erg genoeg. Entree heffen te gek voor woorden,´ meent Oechies.

In 2012 haalde de lokale SP meer dan duizend handtekeningen op, die leidde tot een unanieme aangenomen motie in de raad. Hiermee werd de eerste stap gezet om de Gravenbol weer in Wijkse handen te krijgen. Wethouder Wil Kosterman voegde in het dagelijks bestuur de daad bij het woord en maakte de terugkeer van de Gravenbol naar Wijk definitief. ´Gelukkig want er komen jaarlijks meer dan 100.000 mensen. Laten we hopen dat druk hier hetzelfde resultaat oplevert. Wat voor zin heeft het uiteenvallen van het Recreatieschap anders gehad?  Gemeenten moeten durven hierover te gaan´, eindigt hij.

Aankomende zaterdag kunnen de mensen de petitie ondertekenen bij de tent van de SP. Deze staat bij de oude Vikinghal, tegenover het winkelcentrum. Voor meer informatie  over de SP actie uit 2012. zie; https://wijkbijduurstede.sp.nl/nieuws/2012/06/sp-actie-behoud-gravenbol-succesvol-afgesloten

advertentie
advertentie