Abigail naar NK-18 judo
Abigail naar NK-18 judo Marco Krachten

Abigail Lugto en Finn van Daatselaar naar het NK-18 in Tilburg

19 februari 2018 om 15:29 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Zondag 18 februari vond het Districtskampioenschap onder 18 jaar plaats in Ede. Tijdens dit toernooi kan je plaatsing naar de Nederlandse Kampioenschappen afdwingen door bij de eerste vier van je gewichtsklasse te eindigen. Uit Wijk bij Duurstede namen er drie judoka's deel.

Als eerste was het de beurt aan Abigail Lugto. Abigail won haar eerste twee partijen overtuigend, waardoor ze de finale bereikte. In de finale ging het wat moeizamer, maar uiteindelijk won ze de partij op 3 straffen, omdat haar tegenstandster bijna geen aanval maakte. Door deze overwinning behaalde Abigail een mooie 1e plaats en heeft ze zich geplaatst voor het NK-18. In de tweede groep was het de beurt aan Finn van Daatselaar. Voor Finn was het even afwachten hoe het zou gaan, maar uiteindelijk ging het goed. De eerste twee partijen werden snel in zijn voordeel beslist. De derde partij duurde iets langer, maar in deze partij scoorde Finn een mooie ippon en plaatste zich voor de finale. In de finale heeft Finn niet gejudood vanwege een kleine blessure, dus een mooie 2e plaats en ook geplaatst voor het NK-18. Als laatste was het de beurt aan Lucas Schinkel. Lucas won zijn eerste partij met een houdgreep. De tweede partij ging verloren. De derde partij werd weer gewonnen met een houdgreep. De vierde partij ging helaas verloren met een houdgreep. Uiteindelijk heeft Lucas goed judo laten zien en voor zijn doen een goed resultaat behaald. Finn en Abigail heel veel succes tijdens het NK-18!