Medewerkers Gerda en André en wethouder Wil openden het pand
Medewerkers Gerda en André en wethouder Wil openden het pand Ali van Vemde

Reinaerde Arbeidscentrum VOS in Feuniksgebouw

11 september 2019 om 10:41 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Sinds mei van dit jaar is Reinaerde Arbeidscentrum VOS verhuisd naar het Feuniksgebouw. Een moderne werkomgeving met een fantastische ligging in het centrum. De medewerkers zijn inmiddels gewend aan hun nieuwe werkplek en lieten dat afgelopen vrijdag vol trots zien aan familie en omwonenden.

Ali van Vemde

Het werd een gezellige middag die officieel werd geopend door wethouder Wil Kosterman. Na een korte toespraak van manager Stefan Poelman en de wethouder was het officiële moment daar! Samen met medewerkers André en Gerda stormde de wethouder door een grote stapel dozen om de deur vrij te maken. Daarna was het tijd om met elkaar te toosten.

Manager Stefan Poelman is erg blij met deze locatie. "Het maakt de samenwerking met Rondeel gemakkelijker. Het is op loopafstand en zo kan ook gezamenlijk worden gewerkt, bijvoorbeeld samen babykleding sorteren. Ook de begeleiders kunnen bij elkaar opvangen, dat werkt veel gemakkelijker. En we zitten dicht bij de binnenstad." In zijn toespraak ging hij nog even terug naar het verleden vanuit het dagcentrum in Zeist. Toen de vraag kwam of er kerstpakketten konden worden ingepakt moest daar ruimte voor gevonden worden. In 't Groentje lazen ze een advertentie waarin ruimte werd aangeboden aan de Landscheidingsweg. Het bleek dat de medewerkers niet meer terug wilden en zo werd op het industrieterrein in Wijk bij Duurstede een werkplek gevonden, waar een grotere groep aan het werk kon. In 2013 kwam het keerpunt, met de regel dat de medewerkers in hun eigen woonplaats aan het werk moesten. Al snel werd de ruimte te groot. In een gesprek met wethouder Wil Kosterman bleek dat de ruimte in het Feuniksgebouw beschikbaar was. "Toepasselijk," aldus Stefan Poelman, "want de feniks herrijst uit zijn as en komt tot bloei. Hier kunnen wij nog beter tot bloei komen. Het is hier een fantastische werkplek." Poelman bedankte de medewerkers en zei te hopen op een mooie toekomst. Er werken zo'n 10 tot 12 mensen in deze mooie nieuwe. werkruimte. Zij hebben hier een mooie ruime en lichte werkplek. Wethouder Wil Kosterman vertelde trots te zijn op het mooie werk dat hier wordt gedaan en over de samenwerking met bedrijven. "Wij willen nog veel meer werk hier naar toe halen."

Reinaerde Arbeidscentrum VOS biedt zo gewoon mogelijke arbeidsplaatsen voor mensen die ondersteuning nodig hebben bij hun werk. Zij verrichten werkzaamheden op het gebied van assemblage, het verpakken van verschillende producten en het verzorgen van mailings. Een aantal cliënten werkt elders, bijvoorbeeld op de kaasboerderij. In het Feuniksgebouw maken ze gebruik van verschillende werkruimtes. Ook is er een magazijn en kantine. Voor de komende jaren heeft VOS hier een prima werkruimte.

Manager Stefan Poelman houdt een toespraak
Medewerker Wim geeft een rondleiding
advertentie
advertentie