Wandelen en oefeningen doen
Wandelen en oefeningen doen Wijk Loopt

Wijk loopt is van start

18 februari 2018 om 07:20 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Wandelen met onderweg wat oefeningen doen, vormen de combi die samen Wijk Loopt vormen. De training die door fysiotherapeuten Saskia Vijn (Fysiopraktijk Frankenweg) en Marie-Rose van Lieshout (Weustink) is opgestart, wordt overgenomen door conditie/herstel trainer Pieter Barte.

Als fysiotherapeuten zagen Saskia Vijn en Marie-Rose van Lieshout regelmatig klanten binnen komen met de aandoening etalagebenen. Met een speciaal programma gingen zij met een groep twaalf weken aan de slag. "Met als bedoeling, dat we zouden gaan kijken op welke manier we onze inzet konden laten vervangen, waarbij we de deelnemers ergens anders wilden onderbrengen," zo leggen de dames uit.

AANSLUITEN In het proces van twaalf weken werd daarom contact gelegd met de bestaande wandelgroep van Levitas, onder leiding van Judy Maas én werd contact opgenomen met Pieter Barte, die als conditie/hersteltrainer voor verschillende sporten werkt vanuit het terrein van CDW. "Bij beide groepen kunnen mensen heel goed aansluiten. Wij zijn dan ook heel blij dat er voldoende ruimte binnen sportverenigingen uit Wijk bij Duurstede is, om een groep mensen die met name in het begin wat moeilijker loopt, een plek te geven," zo kijken Vijn en Van Lieshout terug." Pieter Barte begon al eerder een speciale sportgroep met mensen die een CVA hebben gehad en voegt daar nu dus een volgende groep aan toe. Barte: "Eigenlijk kan iedereen die zichzelf kan voortbewegen meedoen. Omdat wij werken op het kunstgras van CDW is het mogelijk dat iedereen in zijn eigen tempo loopt en de nodige individuele begeleiding krijgt. We zijn dus wel in een groep bezig, doen allemaal dezelfde oefeningen, maar ieder op zijn eigen tempo."

EIGEN TEMPO Op dit moment is Barte aan de slag gegaan met een groep deelnemers, die vanuit het proefproject Van Vijn en Van Lieshout is voortgekomen. Barte: "Omdat iedereen zijn eigen tempo kan oppakken, kan iedereen dus ook op elk gewenst moment instappen. Mensen kunnen zich gewoon blijven aanmelden. En natuurlijk is het mogelijk dat mensen eerst één of twee keer gratis voor een proefles langskomen," zo besluit Barte. Voor meer info: pieterbarte.webnode.nl Mailen kan naar pbarte@hotmail.nl en telefonisch 06 11357542. Wijk Loopt, elke dinsdagmorgen van 11.00 tot 12.00 uur. GV Levitas startte een half jaar geleden een wandelgroep op. De belangrijkste doelgroep is mensen vanaf veertig jaar. Elke dinsdagmorgen van 9.30 tot 10.30 uur vanaf de turnhal. Belangstellenden kunnen op dinsdag langskomen en meelopen.

advertentie
advertentie