Chris en Renée van Beek met loco-burgemeester Hans Marchal
Chris en Renée van Beek met loco-burgemeester Hans Marchal Ali van Vemde

Renée en Chris van Beek 50 jaar getrouwd

5 september 2019 om 07:30 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Chris en Renée van Beek-van Rossum vierden op 28 augustus hun 50-jarig huwelijk. Loco-burgemeester Hans Marchal kwam het paar feliciteren namens de gemeente en bracht voor hen het 'boterbriefje' mee, een gewaarmerkte kopie van de officiële trouwakte.

Ali van Vemde

Dit jaar een stralende, zonnige dag, maar 50 jaar geleden was het regenachtig. In plaats van de fotosessie te maken in De Bilt, zoals de bedoeling was, werd uitgeweken naar de Kloostertuin in Utrecht. Chris en Renée leerden elkaar kennen op een feestje. Renée gaf dit feestje voor haar negentiende verjaardag, maar haar verkering was net uit. Haar vriendin wist er wel wat op en nam Chris mee. Het klikte maar Renée verwachtte na deze avond niets meer te horen van hem. Tot hij een week later, de dag van haar verjaardag, met een taxi voor de deur stond er haar mee uit vroeg.

Na hun huwelijk woonden ze eerst in bij haar ouders met hun dochtertje. Later woonden ze in Soesterberg, maar ze wilden graag een huis met een tuintje. Zo kwamen ze in Wijk bij Duurstede terecht. Chris is zijn hele werkzame leven militair geweest en heeft altijd gevlogen. Hij werkte als boordwerktuigkundige en was veel van huis. Zijn laatste uitzending was naar Afghanistan. Ook was hij bij het stuntteam vrachtvliegtuig en was daar heel wat weekends mee bezig. Dat betekent dat Renéé veel alleen was en de zorg droeg voor hun twee kinderen. Toen na 25 jaar de standplaats van Chris van Soesterberg naar Eindhoven overging, wilde ze dan ook niet verhuizen. Hier heeft ze haar kennissen en jarenlang was ze actief op de school van de kinderen op allerlei gebied. Later ging ze werken bij de DA drogist in De Heul. "Het was echt een buurtwinkel, heel erg leuk." Ze hebben vier kleinkinderen tussen de 13 en 24 jaar, drie jongens en een meisje. Op 55-jarige leeftijd ging Chris met pensioen.

VRIJE TIJD Renée heeft altijd met heel veel plezier op de kleinkinderen gepast, 22 jaar lang. Ook heeft ze een Egyptische vrouw geholpen met de Nederlandse taal. Nu kletsen ze nog regelmatig gezellig bij. Chris is ontzettend handig en kan alles maken. Ook voor koken en strijken draait hij zijn hand niet om. Zo zorgde hij ervoor dat de tuin op hoogte werd gemaakt, omdat het zo voor Renée toch nog mogelijk is om haar grote hobby uit te oefenen. De tuin ziet er dan ook geweldig uit. Het paar gaat graag op vakantie, al is dat nu, vanwege een rugoperatie van Chris, even niet mogelijk. Normaal gesproken staan ze zo'n drie maanden per jaar naar de camping in Callantsoog en daarnaast in het najaar nog naar het zuiden, richting Spanje/Portugal. Ze fietsen graag en sinds Renée een mooie elektrische driewieler heeft kunnen ze weer samen op pad.

Op deze feestelijke dag worden ze door de kinderen opgehaald om dit jubileum met hen en de kleinkinderen te vieren. De bedoeling was eigenlijk om met de hele familie naar Spanje te gaan, omdat ze daar vroeger altijd naar toe gingen. Vanwege de operatie van Chris is dat nu niet mogelijk, maar er is al gereserveerd voor volgend jaar.

advertentie
advertentie