Marcelle Mulder
Marcelle Mulder Quarijn

Alzheimer café

29 augustus 2019 om 07:40 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Het Alzheimer café gaat weer van start op 4 september. Thema is dan: Hoe krijg je een goed contact met iemand met dementie.

Ken je dat? Je wilt op bezoek gaan bij een bekende met dementie, maar je aarzelt. Wat moet je zeggen? Hoe ga je met elkaar om, als je niet meer 'gewoon' een gesprek kunt voeren ? Waar doe je goed aan, als iemand je een paar keer hetzelfde vertelt? Of als je weet dat haar verhaal helemaal niet klopt? Kortom, hoe maak je van een bezoekje, een ontmoeting met iemand met dementie een prettig gebeuren voor allebei?

Op woensdagavond 4 september komt Marcelle Mulder, humanistisch geestelijk verzorger in de ouderenzorg, naar het Ewoud&Elisabeth Gasthuis. Zij zal ons inwijden in de belevingswereld van mensen met dementie. Ze steekt ons een hart onder de riem door haar verhaal over de vele mogelijkheden om het goed samen te hebben.

Marcelle heeft het van nabij meegemaakt, doordat haar vader Alzheimer kreeg. Met haar jarenlange ervaring in de ouderenzorg heeft ze het boek "Op bezoek bij een dierbare met dementie" geschreven. Hierin geeft Marcelle meer dan 60 ideeën om samen te genieten.

Meer informatie bij coördinator Marianne Jansen: Ontmoetingscentrum E&E 0343 – 459480. mjansen1@quarijn.nl

advertentie
advertentie