Ryan McGarvey speelt bij De Veldpoort
Ryan McGarvey speelt bij De Veldpoort Walter Vanheuckelom

Bluespodium bij Kleurrijk Uit in Wijk

31 augustus 2019 om 07:34 Muziek

WIJK BIJ DUURSTEDE Zaterdag 7 september staat de Wijkse binnenstad weer helemaal op z'n kop tijdens het jaarlijkse festival KleurrijkuitinWijk. BluesinWijk is daar al jarenlang een vaste gast met het bluespodium op het terras van café de Veldpoort. Ter gelegenheid van het 10 jarig jubileum pakt de Wijkse bluesclub extra uit met twee zeer bijzondere acts: 14.00-15.30 uur een grootse workshop mondharmonica 16.00-18.00 uur Amerikaans bluesrockshow van topniveau. Een middag om je vingers bij af te likken. Gratis toegang.

EEN NIEUW RECORD MONDHARMONICA? BluesinWijk organiseerde met groot succes al vaker workshops mondharmonica, waar uiteindelijk ruim 250 mensen groot plezier aan beleefden. Het maximum aantal deelnemers bij de workshops in 2011 en 2012 in café Ome Ko lag rond de 70. Dat aantal verbeteren zou natuurlijk prachtig zijn. Een nieuw Wijks record misschien? Bluesmuzikant Benjamin Streuper uit Arnhem is de workshopleider en docent. Bij hem draait alles om de mondharmonica en mensen via muziek met elkaar te verbinden. Ervaring om mee te doen is niet nodig. De harmonica heeft een razend slim en eenvoudig systeem om liedjes te leren en te onthouden. Het is het enige instrument ter wereld dat je bespeelt door afwisselend in- en uit te ademen. Je kunt zo'n kleine harmonica overal mee naar toe nemen en als je de smaak eenmaal te pakken hebt, gaat er echt een wereld aan speelplezier voor je open. Dit jaar kun je meedoen aan een groots opgezette workshop mondharmonica. Voor de eerste 75 aanmeldingen stelde BluesinWijk een gratis bluesharp beschikbaar. Daar was veel belangstelling voor en die zijn inmiddels allemaal vergeven. Bij de Veldpoort liggen die middag echter nog genoeg mondharmonica's gereed die je voor €7,50 kunt kopen om mee te doen. Natuurlijk kun je ook je eigen mondharmonica van huis meenemen. Er zijn verder geen inschrijfkosten.

RYAN MCGARVEY Van 16.00 tot 18.00 uur een twee uur durend spetterend optreden van het Amerikaanse gitaartalent Ryan McGarvey met zijn band. In 2010 selecteerde Eric Clapton hem uit meer dan 4.000 artiesten wereldwijd om mee te komen spelen bij zijn Crossroads Guitar Festival. Na deze 'ontdekking' werd hij een ster in opkomst en vielen hem meerdere onderscheidingen ten deel, zoals 'Best New Talent' in 2013 door Guitar Read Magazine's en winnaar van 'Beste gitarist' bij de 2014 European Blues Awards. In 2011 maakte Europa voor de eerste keer live kennis met hem in het Nederlandse Groesbeek. Na een fenomenaal optreden liet hij een zaal vol Nederlandse blueskenners ademloos achter en een paar maanden later maakte hij in theater Calypso grote indruk bij de blueskroegentocht. Ook in 2014 was hij te gast op Kasteel Duurstede in een akoestische set. Sindsdien toert hij jaarlijks een paar keer door Europa en trekt steevast overal volle zalen. In augustus speelt hij eerst nog een week lang samen met de crème de la crème uit de Europese en Amerikaanse bluesscene tijdens een Bluescruise op de Middellandse Zee en op 7 september bij de Veldpoort in Wijk. Ryan McGarvey op gitaar en zang, Artha Meadors op bas en Logan Miles Nix op drum. Zie ook www.bluesinwijk.nl www.calypsotheater.nl/kleurrijk-uit-in-wijk-2019 www.ryanmcgarvey.com www.benjaminharmonica.com

advertentie
advertentie